GRAS: Ko će se moći voziti od 7 do 9 sati i od 15 do 17 sati

14.05.2020. 07:54 / Izvor: Akta.ba
GRAS: Ko će se moći voziti od 7 do 9 sati i od 15 do 17 sati

Mjesečne karte mjeseca marta za radnike važe za ostatak mjeseca maja.

Od petka je planirano ponovno pokretanje javnog prijevoza u Federaciji BiH, pa će i GRAS-ova vozila biti zadužena za prijevoz putnika u Sarajevu.

Gradskiprevoz.freeforums.org je na svojoj FB stranici obavijestio putnike o posebnim pravilima ponašanja u njihovim vozilima. Ulaz na prva vrata vozila je obavezan. Ulaz u vozilo nije dozvoljen bez zaštitne maske. Isključivo se smiju koristi sjedeća mjesta i to na način da u jednom redu može sjediti samo jedna osoba.

Strogo je zabranjeno stajanje i držanje za rukohvate, osim prilikom ulaska i izlaska iz vozila. Zna se da razmak između putnika u vozilima mora biti 1,5 metara. Od 7 do 9 sati i od 15 do 17 sati zabranjeno je korištenje prijevoza za sve katagorije osim radnika.

Mjesečne karte mjeseca marta za radnike važe za ostatak mjeseca maja. Prve vožnje na svim linijama kreću u 6 sati, a posljednje u 22.30 sati.

Iz press službe GRAS-a su za Akta.ba kazali kako su ovo preporuke, a ne naredbe, te da će javnosti o svemu obavijestiti na svojoj press konferenciji koju planiraju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti