Prevent Components nastavlja uspješnu saradnju sa Aston Martinom

24.07.2020. 17:14 / Izvor: Akta.ba

Prevent Components obnovio je saradnju sa Aston Martin-om i dogovrio sedmičnu isporuku preko stotinu setova za najnoviji SUV model DBX

Prevent Components nastavlja uspješnu saradnju sa Aston Martin-om, te je dogovorila sedmičnu isporuku od preko stotinu setova za najnoviji SUV model DBX, potvrđeno je iz ove kompanije.

U proteklom periodu kompanija je povećala količine i došla među top dobavljače na ovom modelu po kvalitetu i pouzdanosti. 

Prema riječima predstavnika Aston Martina, Prevent Components se istakao kao trenutno najbolji dobavljač na ovom modelu, a na osnovu kvalitete i predanost koju pokazuju uposlenici u Srebrenici i Goraždu.

Iz Prevent grupacije su ponosni na uspjeh njihove članice Prevent Components koja je prepoznata kao Top dobavljač na projektu Aston Martin. 

Početak rada Prevent Componentsa 2013. je bio obilježen izvanrednom saradnjom sa BMW-om koji je preko 1,0 mio komada ručnih kočnica, proizvedenih u Prevent Componentsu, ugrađivao u svoja vozila. 

"Sedam godina poslije možemo zaključiti da investicija u podružnicu u Srebrenici nije samo opravdala očekivanja već je i premašila sve optimistične prognoze", navode iz Preventa. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti