Privredna komora FBiH predstavila pozitivne modele poslovanja u vrijeme COVID-19

30.07.2020. 12:00 / Izvor: Akta.ba
Privredna komora FBiH predstavila pozitivne modele poslovanja u vrijeme COVID-19

Realizovana aktivnost "Kriza kao šansa u poljoprivrednoj djelatnosti" koja je okupila različite predstavnike lanca vrijednosti na tržištu BiH.

Na lokalitetu Baš Bašća u Brezi jučer je realizovana aktivnost "Kriza kao šansa u poljoprivrednoj djelatnosti" koja je okupila različite predstavnike lanca vrijednosti na tržištu BiH.

Inicijator ove aktivnosti je Privredne komore FBiH u kooperaciji sa kompanijom Esof d.o.o. i Udruženjem kuhara Bosne Hercegovine, a njen cilj je da podstakne dijalog državnog i realnog sektora, predstavi pozitivne primjere digitalizacije te istakne važnost brandinga proizvoda domaćih poljoprivrednika.

"Viši nivo saradnje Privredne/Gospodarske komore F BiH sa zadružnim sektorom u F BiH i drugim nosiocima razvoja poljoprivrede i prehrambene industrije, ima za cilj da zajednički razvijamo i zaštitimo poljoprivredni sektor u pogledu što veće neovisnosti o uvozu i promociji domaće proizvodnje. Međunarodne ugovore o slobodnoj trgovini trebamo poštovati, ali strateška odrednica nam je da naši proizvođači dobiju prioritet u plasmanu svojih sezonskih proizvoda u dijelu biljne i animalne proizvodnje",  izjavio je Mirsad Jašarspahić ispred Privredne komore FBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti