Nova radna mjesta otvaraju se i u korona krizi

16.08.2020. 07:26 / Izvor: Avaz.ba
Nova radna mjesta otvaraju se i u korona krizi

Kada je porodica složna, kaže vlasnik Emir Pajić, sve se može, pa i u vremenu koronavirusa otvoriti nova radna mjesta.

U vremenu globalne svjetske ekonomske krize uzrokovane pandemijom koronavirusa, juče je u Turbetu kod Travnika, u upravnoj zgradi nekadašnjeg "Metalorada" otvorena nova fabrika firme E&M –BHPal , čime su prošireni proizvodni kapaciteti i stvorena i nova radna mjesta.

Kada je porodica složna, kaže vlasnik Emir Pajić, sve se može, pa i u vremenu koronavirusa otvoriti nova radna mjesta.

"Sloga, godine upornog rada, odricanja i zajednički ciljevi, sasvim sigurno rezultiraju uspješnim ishodom. Vjerovali smo da će se jednog dana sav uloženi trud isplatiti i da ćemo pronaći način da doprinosimo društvu u kojem živimo. Moj 13-godišnji sin vozi viličar, jedne kćerka završila je ekonomiju, druga još studira, ma čitava porodica je zaposlena u našoj firmi", kazao je Pajić.

Nove pogone, otvorenim je proglasio premijer Vlade Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo, a otvaranje novih radnih mjesta svojim dolaskom podržali su brojni gosti iz gospodarskog i političkog života.

Firma E&M –BHPal nastala je 2007. godine, kada je pokrenuta proizvodnja ambalaže od drveta, prvenstveno od drvenih paleta.

Danas se svi proizvodi prave od drveta koje je zastupljeno na našem području.

Proizvodni pogoni su rasprostranjeni na 5000 m2,, a dnevni kapacitet proizvodnje paleta iznosi 500 komada, sa planiranim povećanjem na 700 komada.

U novije vrijeme, firma se bavi otkupom i servisom korištenih paleta,kao i proizvodnjom vrtnog namještaja od paleta.

Pored domaćeg tržišta, posebno su ponosni na izvoz i plasman proizvoda na inozemno tržište: Njemačku, Austriju i Italiju, te u zemlje regije.

U firmi trenutno radi 22 radnika, a planiraju uskoro dostići brojku od 50 zaposlenih.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti