Košarac danas sa najvećim uvoznicima svježeg i rashlađenog mesa u BiH

17.08.2020. 09:03 / Izvor: Akta.ba
Košarac danas sa najvećim uvoznicima svježeg i rashlađenog mesa u BiH

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac danas će održati sastanak sa predstavnicima najvećih domaćih kompanija koje se bave uvozom svježeg i rashlađenog mesa.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša danas će održati sastanak sa predstavnicima najvećih domaćih kompanija koje se bave uvozom svježeg i rashlađenog mesa.

Kako je ranije najavio, cilj je definisati korake koji će pomoći domaćim proizvođačima, s akcentom na otkup viškova koji su se pojavili na tržištu.

"Rješenja ćemo tražiti u skladu s potpisanim međunarodnim ugovorima, ali i s praksama zemalja iz regije. Neke od tih zemalja usvojile su mjere, koje su predmet naše analize i svakako će biti tema predstojećeg sastanka s najvećim uvoznicima svježeg i rashlađenog mesa u BiH", poručio je on.

Kako je rekao, definisanja rješenja neophodno je voditi računa o potrebama primarnih poljoprivrednih proizvođača za otkupom tržišnih viškova, tržišnim cijenama, ali i o osiguravanju nastavka poslovne aktivnosti uvoznika svježeg i rashlađenog mesa u BiH.

Prema najavi, sastanku koji počinje u 12 sati u sjedištu Ministarstva, trebali bi prisustvovati predstavnici Ureda za veterinarstvo BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti