Arcelor Mittal Prijedor privremeno obustavlja proizvodnju

17.08.2020. 13:21 / Izvor: SRNA
Arcelor Mittal Prijedor privremeno obustavlja proizvodnju

U rudniku "Arcelor Mittal Prijedor" će od 20 do 30. avgusta biti obustavljena proizvodnja.

U rudniku "Arcelor Mittal Prijedor" će od 20 do 30. avgusta biti obustavljena proizvodnja i otprema željezne rude zbog remonta u željezari "Arcelor Mittal Zenica" i umanjenog zahtjeva za isporukom željezne rude, saopšteno je danas iz ove kompanije.

"U vrijeme obustave proizvodnje radnici će koristiti godišnji odmor za 2020. godinu ili će biti upućeni na čekanje, a u skladu sa ugovorom o radu i opštim aktima Društva", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je "Arcelor Mittal Zenica" dostavila zahtjev za isporuku 150.000 tona željezne rude iz Ljubije u toku četvrtog kvartala, da bi bila izvršena određena testiranja u visokim pećima.

"U skladu sa tim, obratili smo se nadležnim organima vlasti radi pribavljanja odobrenja, te bismo, u slučaju pozitivnog odgovora, angažovali radnike i strojeve. Očekujemo od Vlade Republike Srpske i nadležnog ministarstva punu podršku za realizaciju ovog projekta, koji je šansa da se dobije potpun uvid u mogućnost industrijske primjene ljubijske rude miješanjem sa rudom iz Omarske, te da se time stvori potencijalna situacija za dalji razvoj rudarstva u Prijedoru", navodi se u saopštenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti