United Grupa ima najbržu mobilnu mrežu u Evropi

01.09.2020. 14:41 / Izvor: Akta.ba
United Grupa ima najbržu mobilnu mrežu u Evropi

VIVACOM – operater sa najbržom mobilnom mrežom u Evropi – pokazalo je istraživanje kompanije Ookla®

Vivacom je najbrža mobilna mreža u Evropi1  pokazalo je istraživanje kompanije Ookla,zasnovano na rigoroznim standardima mjerenja Speedtest® aplikacije,postigavši najbolji Speed ScoreTM 2 rezultat. Studija je bazirana na osnovu 127.000 testova sprovedenih u prvoj polovini 2020. godine, u kojima je učestvovalo 44.000 jedinstvenih korisnika u Bugarskoj. 

Vivacom je dio United Grupe, vodećeg telekomunikacijskog i medijskog operatera u Jugoistočnoj Evropi, u okviru kojeg u Bosni i Hercegovini posluju telekomunikacijski operater Telemach, i njegovi servisi EON i Total TV, televizija i portal N1 kao i Nova BiH. 

Dio United Grupe je i regionalna platforma za online kupovinu – Shoppster koja je od marta 2019. godine u većinskom vlasništvu investicionog fonda BC Partners.

Poslujući istovremeno u telekomunikacijskom i medijskom biznisu, United Grupa objedinjuje vodeće operatere i najbolje proizvođače medijskog sadržajau sedam zemalja, pružajući telekomunikacijske usluge najnovije generacije i najbolji strani i domaći TV sadržajna tržištu od 27 miliona ljudi u Jugoistočnoj Evropi i dijaspori širom svijeta. 

Kao dodatak vijesti o velikom uspjehu United Grupe, još jedna njena kompanija, Telemach u Sloveniji, dobitnik je Best in Test certifikata za najbolju mobilnu i internet mrežu u 2019. i 2020. godini u Sloveniji prema podacima nezavisne istraživačke kuće Umlaut3. Uspješna budućnost očekuje i Tele 2 iz Hrvatske, trećeg mobilnog operatera u vlasništvu United Grupe čiji je razvoj i rast u središtu strateških planova Grupe.

United Grupa nastavlja kontinuirano da ulaže u razvoj inovativnih usluga na svim tržištima poslovanja i pružanje vrhunskog korisničkog iskustva, saopćeno je.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti