Aerodrom u Tuzli uveo taksu, dvije marke po odlazećem putniku

03.09.2020. 13:02 / Izvor: Akta.ba
Aerodrom u Tuzli uveo taksu, dvije marke po odlazećem putniku

Aerdorom je izvijestio da je radnicima je nadolazeća plata smanjena za 20 posto, a poništen je konkurs za prijem novih radnika.

Red letenja sa Međunarodnog aerodroma Tuzla ubuduće će se mijenjati na sedmičnom nivou, pa se putnici pozivaju da prate obavještenja kompanije Wizz Air i u skladu s tim svoja putovanja prilagođavaju novonastalim promjenama, istakao je Esed Mujačić, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Ono što Mujačić još ističe jeste da će putnici koji u narednom periodu budu putovali sa Međunarodnog aerodroma Tuzla biti obavezni da plate taksu od 2 KM po odlazećem putniku s ciljem nabavke svih sredstava kako bi se ispoštovale sve mjere i preporuke Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i kako bi putnici sigurnije putovali, kazao je direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Esed Mujačić, izvještava RTv Slon.

On se nada da ova odluka neće putnicima teško pasti, a da će njima ta sredstva biti od velikog značaja u ovim teškim vremenima kada aerodrom radi sa kapacitetom od 40 posto u odnosu na proteklu godinu.

Aerdorom je izvijestio da je radnicima je nadolazeća plata smanjena za 20 posto, a poništen je konkurs za prijem novih radnika.

Nakon ponovnog pokretanja rada Međunarodnog aerodroma u Tuzli kompanija WIzzAir je uspostavila sve letove kao i prije stanja nesreće koje je uzrokovano pandemijom korona virusa.

Zbog strogih procedura koje su nametnule nove mjere zabilježen je drastičan pad broja prevezenih putnika te su prvenstveno privremeno suspendovani letovi prema Beču i Salzburgu u Austriji, a zatim i Bilundu u Danskoj.

Aerodrom je ostvario gubitak od 1.218.000 KM, a zahvaljujući grantovima kantonalne i federalne vlade ovaj iznos je smanjen na pola miliona maraka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti