Košarac u Visokom poručio: U trgovinama da bude više domaćih proizvoda

07.09.2020. 14:09 / Izvor: SRNA
Košarac u Visokom poručio: U trgovinama da bude više domaćih proizvoda

On je napomenuo da nije zadovoljan sadašnjim stanjem na policama u tržnim centrima kada je riječ o domaćim proizvodima.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac i vlasnik kompanije "Suša komerc" iz Visokog Osman Suša saglasili su se danas da se u dijalogu poljoprivrednih proizvođača, prerađivača i tržnih centara mora naći rješenje da na policama u prodavnicama bude više domaćih proizvoda.

Košarac je, nakon obilaska klaonice i farme kompanije "Suša komerc" u Visokom, ukazao da je posvećen traženju rješenja da se što više domaćih proizvoda nađe na policama tržnih centara i prodavnica u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

"Činjenica je da imamo jednu vrstu ograničavajućih elemenata kada su u pitanju uticaji međunarodnih krugova i da je to nemoguće uraditi normativno kroz određeni procenat. Mislim da kroz otvoreni dijalog svih u ovom procesu moramo naći rješenje", rekao je Košarac.

On je napomenuo da nije zadovoljan sadašnjim stanjem na policama u tržnim centrima kada je riječ o domaćim proizvodima, te da je neophodno pokazati razumijevanje potreba primarnih proizvođača i prerađivača.

"Međunarodni ugovori su omogućili da različite vrste robe mogu da uđu u BiH. Moja politika i politika Ministarstva na čijem sam čelu, u saradnji sa entitetskim ministarstvima, jeste partnerstvo sa domaćim proizvođačima kako primarne proizvodnje, tako i sa prerađivačkim kapacitetima", dodao je Košarac.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara čestitao je na predanosti vlasniku "Suša komerca" jer je riječ o pogonu koji sublimira primarnu poljoprivrednu proizvodnju i preradu u domenu prehrambene industrije.

"Ovakvim poljoprivrednim proizvođačima institucije treba da budu na usluzi i da kreiraju buduća rješenja. Moji partneri nisu uvoznici već poljoprivredni proizvođači u Republici Srpskoj i Federaciji BiH", rekao je Košarac.

Vlasnik kompanije "Suša komerc" Osman Suša izrazio je zadovoljstvo što je ovu porodičnu firmu posjetio ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

Suša smatra da je neophodno učiniti mnogo više na marketingu da bi građani više kupovali domaće proizvode.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti