VTK BiH traži da se osigura neometan promet kod rekonstrukcije tunela Crnaja

15.09.2020. 09:58 / Izvor: Akta.ba
VTK BiH traži da se osigura neometan promet kod rekonstrukcije tunela Crnaja

Informacije su od iznimnog značaja za članice Komore zbog, prije svega, njihovog neometanog poslovanje.

Slijedom informacije da je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine prihvatila aktivnosti na rješavanju problematike tunela Crnaja, jednoj od ključnih prometnica u Bosni i Hercegovini, na magistralnoj cesti M-17 koja povezuje sjever-jug, dionica Jablanica-Konjic, te da je dala suglasnost za početak radova 15.09.2020.godine, s rokom završetka od 16 mjeseci, Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine uputila je zahtjev resornim institucijama da, u što je moguće kraćem roku, dostave kompletnu informaciju o planiranim radovima, obustavama prometa, kao i alternativnim pravcima kretanja vozila (prema kategorijama vozila), a kojima bi se promet odvijao bez većih zastoja.

Informacije su od iznimnog značaja za članice Komore zbog, prije svega, njihovog neometanog poslovanje, odnosno neophodno je pravovremeno ih informirati o korištenju alternativnih putnih pravaca, sa što manjim čekanjem, naročito teretnog i putničkog prometa.

Podsjećanja radi, rekonstrukcija tunela Vranduk uzrokovala je višesatne zastoje na bh. putnoj žili kucavici, velike gužve i poteškoće u radu prijevoznika putnika i tereta, ali i samih gospodarskih subjekata i građana. Zastoji su uzrokovali ogromne štete, kako finansijski po privrednike, tako i za građane.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti