Deloitte i Bit Alijansa radit će na unapređenju poslovnog ambijenta u BiH

16.09.2020. 13:33 / Izvor: Akta.ba
Deloitte i Bit Alijansa radit će na unapređenju poslovnog ambijenta u BiH

Udruženje Bit Alijansa i Deloitte predstavnici iz Sarajeva i Banjaluke potpisali su memorandum o saradnji s ciljem zajedničkog djelovanja na projektima od značaja za bh. kompanije.

Udruženje Bit Alijansa i Deloitte predstavnici iz Sarajeva i Banjaluke potpisali su memorandum o saradnji s ciljem zajedničkog djelovanja na projektima od značaja za bh. kompanije i unapređenje poslovnog ambijenta u Bosni i Hercegovini. Memorandum o saradnji su potpisali Sabina Softić, vodeća regionalna partnerica za usluge revizije, Deloitte Sarajevo, Darko Lakić, rukovodilac u sektoru finansijskog savjetovanja, Deloitte Banja Luka i Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse. 

"Izuzetno nam je zadovoljstvo ostvariti ovako važno strateško partnerstvo sa Bit Alijansom, te vjerujemo da zajedničkim djelovanjem, aktivnostima i naporima možemo pružiti izuzetan doprinos u unapređenju poslovne klime u BiH, te inovatorskog i preduzetničkog duha bh. kompanija. Ovakav vid formalne saradnje posebno je značajan sada kada zajedno sa Svjetskom bankom, EU i Programom za razvoj i inovacije preduzeća Zapadnog Balkana pokrećemo besplatni PowerUP program koji ima za cilj pružiti inovativnim kompanijama iz BiH i regije profesionalnu podršku i obuku za dalji razvoj poslovanja usmjerenu na povećanje njihove sposobnosti privlačenja investicija i otpornosti na krizu uslijed COVID-19 pandemije", istakla je Sabina Softić, vodeća regionalna partnerica za usluge revizije, Deloitte Sarajevo. 

Darko Lakić, rukovodilac u sektoru finansijskog djelovanja Deloitte ureda u Banjaluci ističe kako razvoj IT industrije utiče na rast rast produktivnosti i uspješnosti cjelokupne privrede te da je upravo zajednički cilj Bit Alijanse i Deloittea kreiranje boljeg poslovnog okruženja za IT sektor u Bosni i Hercegovini.

"Očekujemo da će Deloitte i Bit Alijansa u narednom periodu realizovati različite razvojne i edukativne projekte. Ovo je dobra prilika da još jednom pozovemo članice Bit Alijanse, ali i sva druga inovativna mala i srednja preduzeća, da se na web stranicama Deloittea prijave na projekat PowerUP, koji je odlična prilika za kompanije da povećaju bazu klijenata i unaprijede poslovni model. Naša iskustva i trendovi u okruženju nam govore da će u narednom periodu najveći interes investitora biti za IT sektor, te očekujemo da ćemo preduzeća koja budu dio PowerUP projekta učiniti privlačnijim za poslovne partnere i investitore", naveo je Lakić.  

Udruženje "Bit Alijansa" djeluje kao jedinstvena organizacija koja okuplja najznačajnije IT kompanije i partnere iz IT industrije te kontinuirano nastoji unaprijediti poslovni ambijent i djelovanje djelokupne ekonomije Bosne i Hercegovine. 

Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse navela je kako je saradnja Bit Alijanse i Deloitta izuzetno značajna za period koji slijedi s obzirom na zajedničke aktivnosti koje su u planu za realizaciju: "Opštepoznata činjenica je da je kompanija Deloitte svojim dosadašnjim djelovanjem i svjetskim brendom kreirala veliku vrijednost u BiH, tako da smo izuzetno ponosni što su se i zvanično pridružili partnerskoj mreži Bit Alijanse. Inače su naši partneri kvalitetne organizacije koje konstantno unapređuju poslovne potencijale i prilike za sve naše članice, tako da vjerujemo da će potpisivanje sa predstavnicima Deloitta iz Banjaluke i Sarajeva biti odlična uvertira za sve dalje zajedničke aktivnosti i projekte koje ćemo realizovati, posebno u ovom postcovid periodu kao jednom od najizazovnijih ikada", istakla je Vučić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti