Apel APH: Rekonstrukciju tunela Crnaja treba odgoditi i preispitati koncept

17.09.2020. 08:41 / Izvor: Akta.ba
Apel APH: Rekonstrukciju tunela Crnaja treba odgoditi i preispitati koncept

Asocijacija poduzetnika Hercegovine (APH) traži da se prolongira početak radova na rekonstrukciji tunela Crnaja.

Asocijacija poduzetnika Hercegovine (APH) traži da se prolongira početak radova na rekonstrukciji tunela Crnaja na magistralnom putu koji povezuje sjever i jug BiH, na dionici Jablanica - Konjic. Naime, već je u više navrata ukazivano kako se radi o jednom od najprometnijih puteva u zemlji i zastoji u prometu zasigurno bi rezultirali ogromnim štetama za gospodarske subjekte u cijeloj zemlji, navodi se u priopćenju ove poduzetničke udruge.

"Podjednako bi se to odrazilo na poduzetnike s područja Mostara, Jablanice i Konjica, kao i svih drugih mjesta Hercegovine, ali i na trgovce sa šireg područja koji gravitiraju ovom dijelu naše zemlje, na turističke i ugostiteljske firme, te na sve one kompanije čija je djelatnost vezana za promet ljudi i dobara", rečeno je.

Kažu kako je bojazan poduzetnika opravdana i realna, a da je to tako, svi smo se osvjedočili na primjeru obnove tunela Vranduk.

"Gospodarstvo u cjelini, koje već trpi velike posljedice uzrokovane epidemijom korona virusa, pogodio bi dodatni udarac od kojega bi se još teže oporavljalo", ističu poduzetnici Hercegovine.

"Ovoga bi puta posljedice bile još složenije, jer je gospodarstvo, prema svim službenim pokazateljima, kako Vlade FBiH, tako i neovisnih analitičara, već dosad snažno uzdrmano".

APH podsjeća kako je nedavno Vlada FBiH pristala na rješenje izgradnje novog tunela, umjesto rekonstrukcije postojećeg.

"U smislu ove inicijative koju upućujemo nadležnima, već su reagirala i druga relevantna udruženja, uz argumentirano ukazivanje na svu moguću rizičnost zaustavljanja prometa ispred tunela Crnaja - iz dana u dan - u dužem vremenskom razdoblju, te u periodu kad na toj dionici zimski uvjeti ionako ne pogoduju regularnom odvijanju cestovnog prometa", navodi se u priopćenju Asocijacije poduzetnika Hercegovine. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti