Bez otpuštanja radnika u Željeznicama RS-a

18.09.2020. 16:48 / Izvor: SRNA
Bez otpuštanja radnika u Željeznicama RS-a

Gligorić je naveo da je zbog pandemije virusa korona smanjen obim prevoza robe i putnika, što je otežalo redovan rad.

Generalni direktor Javnog preduzeća "Željeznice Republike Srpske" (ŽRS) Slavko Gligorić izjavio je danas da je proces restrukturisanja ovog preduzeća u završnoj fazi, te da neće biti otpuštanja radnika.

Gligorić se danas u Novom Gradu sastao sa rukovodstvom Sekcije za saobraćajno-transportnu djeltanost a sastanku su prisustvovali i načelnik opštine Miroslav Drljača, zamjenik načelnika Bojan Lukač i predsjednik Skupštine opštine Mirko Zgonjanin.

Gligorić je naveo da je zbog pandemije virusa korona smanjen obim prevoza robe i putnika, što je otežalo redovan rad.

"Uspjeli smo da sve svoje obaveze isplaćujemo na vrijeme i da ne nemamo dugovanja, što je jako važno u ovim uslovima", rekao je on.

Prema njegovim riječima, sljedećeg mjeseca u planu je dio restrukturisanja koji se odnosi na vlasničku strukturu nakon čega slijedi organizaciono restrukturisanje.

"Do kraja godine preduzeće treba da ima 2.098 radnika. Sada imamo 2.226 radnika. Imamo oko 330 radnika sa smanjenom radnom sposobnošću. U procesu restrukturisanja niko neće ostati na ulici, bez posla. Biće sačinjen adekvatan socijalni program zbrinjavanja radnika u saradnji sa resornim ministarstvima Vlade Republike Srpske, a u proces je uključen i sindikat preduzeća", rekao je Gligorić.

On je naveo da je na početku procesa restrukturisanja, 2017. godine u ŽRS bilo zaposleno 3.098 radnika.

"Sada je manje za oko 800 radnika. Ni ovi radnici nisu otpušteni, radilo se o penzionisanju, zbrinjavanju uz naknadu, a dosta radnika je našlo zaposlenje u drugim preduzećima", objasnio je on.

Prema njegovim riječima, tokom procesa restrukturisanja treba da se postigne optimalna organizaciona struktura.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti