Nacionalni spomenik Krivajina Vila neće na prodaju

26.09.2020. 11:51 / Izvor: Akta.ba
Nacionalni spomenik Krivajina Vila neće na prodaju

Poništen je dio oglasa koji se odnosi na prodaju nekretnina i pokretne imovine stečajnog dužnika IP Krivaja d.o.o. u stečaju.

Poništen je dio oglasa koji se odnosi na prodaju nekretnina i pokretne imovine stečajnog dužnika IP Krivaja d.o.o. u stečaju, saznaje Akta.ba.

Stečajnu upravnik je novim oglasom saopćio da prodaja, javnim nadmetanjem koja je zakazana za 12.10.2020. godine u 11,00 sati u prostorijama stečajnog dužnika, IP „Krivaja" d.o.o. Zavidovići u stečaju, u Upravnoj zgradi Vila, Radnička bb, Zavidovići, a objavljena u dnevnim novinama Oslobođenje dana 08.09.2020. godine, se prekida u tačci 1.2.

Spomenuta tačka odnosi se na prodaja Vile, Kamene kuće sa pratećim građevinskim zemljištem, čija je početna vrijednost prodaje bila 1.002.643,54 KM bez PDV-a

Podsjetimo, stečajni upravnik IP Krivaja d.o.o. u stečaju, Hamdija Muratović, objavio je oglas o prodaji nekretnina i pokretne imovine stečajnog dužnika, u okviru koje je najveću pažnju privukla prodaja “Krivajina Vila” koju je komisija za očuvanje nacionalnih spomenika proglasila nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine.

Vila Krivaja je sagrađena kao dio kompleksa za eksploataciju drveta i podsjetnik je na ranu epohu industrijalizacije u BiH.

Iako tačan datum izgradnje vile nije poznat, ova zgrada useljena je 1900. godine, a bila je opremljena najsavremenijim vodovodnim i elektro instalacijama.

Poslovni portal Akta.ba je pokušao stupiti u kontakt sa stečajnim upravnikom kako bi saznali kako se nacionalni spomenik našao na listi za prodaju, ali odgovor nismo dobili.

Foto: Edin Hadžihasić

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti