TRAŽI HITAN SASTANAK SA VLADOM FBIH

Požar na objektu bivšeg hotela Kristal, gradonačelnik tvrdi da je podmetnut

11.12.2023. 07:30 / Izvor: Akta.ba
hotel

U ulici Maršala Tita u Zavidovićima sinoć je došlo do požara na objektu bivšeg hotela Kristal.

U ulici Maršala Tita u Zavidovićima sinoć je došlo do požara na objektu bivšeg hotela Kristal.

Gradonačelnik Zavidovića Hašim Mujanović oglasio se na svom zvaničnom Facebook profilu i naveo kako tvrdi da je došlo do podmetanja požara u hotelu "Kristal".

"Na objektu hotela "Kristal" večeras je došlo do namjernog podmetanja vatre. Brzom intervencijom vatrogasaca Gradske profesionalne vatrogasne jedinice spriječena je veća šteta. U objektu nema električne energije te je isključena opcija samozapaljenja. Dakle radi se o namjerno podmetnutom požaru", naveo je u objavi.

Dodao je da najoštrije osuđuje ovaj vandalski čin paljenja jednog od simbola Grada.

"Dajem punu podršku istražnim organima u rasvjetljavanju ovog događaja. Kao Gradonačelnik stojim im na usluzi za sve što bude potrebno. Bilo ko da stoji iza ovoga čini štetu i Gradu Zavidovići i vlasnicima ovog objekta. Zahvaljujem se pripadnicima Gradske profesionalne vatrogasne jedinice na brzoj i uspješnoj intervenciji", napisao je.

Između ostalog, naveo je kako će se uskoro riješiti dugogodišnja agonija.

"Zavidovići su bili, između ostalog, prepoznatljivi i po ovom hotelu. Nadam se da će se uskoro riješiti dugogodišnja agonija i da će imovina IP "Krivaja" i hotela "Kristal" biti stavljena u funkciju. U to ime tražit ću hitan sastanak sa ministrima iz Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i zahtjevati da se Ortačka grupa uvede u "Krivaju" sa dokazima o plaćenoj ugovornoj cijeni ili da Grad otkupi imovinu "Krivaje" pa da istu pretvorimo u slobodnu industrijsku zonu od koje će višestruku korist imati građani, privrednici i Grad Zavidovići", poručio je.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti