Prva decenija Telemach-a u BiH: 10 godina zajedno gradimo budućnost BiH

30.09.2020. 11:45 / Izvor: Akta.ba
Prva decenija Telemach-a u BiH: 10 godina zajedno gradimo budućnost BiH

Mreža Telemach-a spojila je 49 općina u BiH, a u domove korisnika stigla je najmodernija oprema - investicija vrijedna 140 miliona KM.

“Već 10 godina smo tu. I za sve to vrijeme pokreće nas ideja da svakoga dana budemo bolji, kako u servisima koje korisnicima pružamo kroz najbolju tehnologiju, tako i u podršci i posvećenosti zajednici i društvu čiji smo ponosni član…”, ovim riječima svoju prvu deceniju poslovanja u BiH opisuju u Telemach-u, vodećem domaćem provajderu digitalne i analogne kablovske televizije te interneta.

Za prvih deset godina kompanije, bh. građani dobili su mogućnost da surfaju najbržim internetom i uživaju u najkvalitetnijem TV programu, u šta je Telemach uložio 341 milion KM i tako dokazao opredijeljenost ka stalnom rastu i razvoju.

Mreža Telemach-a spojila je 49 općina u BiH, a u domove korisnika stigla je najmodernija oprema - investicija vrijedna 140 miliona KM postavila je temelj revolucionizacije interneta, dolaska superiorne TV platforme koja je promijenila način gledanja televizije, kanala vrhunske rezolucije i hiljade filmskih i serijskih naslova.

Telemach je kompanija koja širom BiH direktno zapošljava više od 650 ljudi, uz dodatnih preko 300 zaposlenika kod svojih kooperanata. Svi oni dio su porodice koja oživljava modernu tehnologiju, a posebna pažnja posvećena je svakom od članova te familije koji u izazovnim vremenima dobijaju punu podršku.

"Telemach je domaća kompanija i uvijek smo bili oslonac zajednici u kojoj djelujemo, kako u teškim trenucima, poput onih za vrijeme poplava 2014. godine tako i u onim sretnijim, kada smo zajedno bodrili naše košarkaške Zmajeve. Biti dio zajednice znači biti konstantno prisutan zato sa Telemach-om danas slave i mnogobrojne organizacije, udruženja, kulturne manifestacije, festivali, bolnice, sportski klubovi, nacionalne reprezentacije, građani i pojedinci, kojima smo na različite načine pružili pomoć i podršku, u cilju izgradnje ugodnijeg života u lokalnoj zajednici. Posebno se izdvaja podrška Roditeljskoj kući u Sarajevu, Race for the Cure, Hackatonu, takmičenju mladih u poduzetništvu... Za naš 10. rođendan pružićemo Domovima za nezbrinutu djecu u Banja Luci i Zenici osnovne potrepštine i kutak za zabavu...Našim hrabrim vatrogascima u Zapadno-hercegovačkom kantonu, koji su pod kontinuiranim stresom na radnom mjestu, Telemach će pružiti oazu za opuštanje u vidu digitalnog kutka. U istom tonu nastavljamo i u ostatku slavljeničke godine, implementacijom značajnog broja ovakvih projekata", rekao je Admir Drinić, Generalni direktor kompanije Telemach.

Iz Telemach-a ističu kako će njihove investicije u rast i razvoj do kraja 2020. godine iznositi 27.3 miliona KM i vjeruju da će i šira zajednica prepoznati njihovu predanost i volju da iz dana u dan u svemu budu bolji, kako za svoje korisnike i sugrađane, tako i za cijele zajednice.

Više o prvoj deceniji Telemach-a u BiH saznajte putem linka

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti