Aluminij industrija: Zaposlena 82 radnika, priprema za početak proizvodnje

03.10.2020. 10:48 / Izvor: Fena
Aluminij industrija: Zaposlena 82 radnika, priprema za početak proizvodnje

Trenutno je u toku aktivna priprema ljevaonice, kao i ostale pripreme vezane za početak proizvodnje.

Abraham grupa i članica grupe Aluminij industrija d.o.o. kompletirali su prvu fazu zapošljavanja bivših zaposlenika mostarskog Aluminija po potpisanom sporazumu.

Kompletiranjem prve faze zaposleno je ukupno osamdeset dva bivša zaposlenika Aluminija.

Pored njih, M.T. Abraham Group i njihova članica Aluminij industries d.o.o. zaposlili su dodatne zaposlenike na ključnim pozicijama za ostale popratne aktivnosti poduzeća koje su nužne za nesmetano provođenje plana reaktivacije i početak proizvodnje.

Trenutno je u toku aktivna priprema ljevaonice, kao i ostale pripreme vezane za početak proizvodnje.

Proizvodna hala i oprema su u procesu servisiranja po planu reaktivacije.

U toku su i potrebni postupci nabave kako bi se osigurao pravovremeni početak proizvodnje, priopćeno je iz Aluminij industrije.

Ranije su iz Aluminij industrije kazali kako bi pogon ljevaonice trebao biti puštena u rad najkasnije 5. novembra. 2020. godine.

Podsjećamo, proizvodni pogoni mostarskog Aluminija zaustavljeni su 10. jula. 2019. godine, nakon što je poduzeće iskopčano s električne mreže zbog više od 400 milijuna maraka akumuliranog duga, od čega se najveći dio odnosi na potrošenu električnu energiju, a više od 900 radnika ostalo je bez posla.

U aprilu ove godine M.T. Abraham grupa i Aluminij d.d. Mostar potpisali su ugovor o najmu Aluminijevih pogona, a nekadašnji Aluminij sada djeluje pod imenom Aluminij industrija d.o.o.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti