Grad Beč donirao vatrogasna vozila Sarajevu

04.10.2020. 08:07 / Izvor: Akta.ba
Grad Beč donirao vatrogasna vozila Sarajevu

Nastavak dobre saradnje Beča i Sarajeva.

U petak je u Beču uz prisustvo gradonačelnika Michaela Ludwiga, gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake, ambasadora BiH u Republici Austriji Kemala Kozarića, člana Vlade Pokrajine Beča, Gradskog senata i Privrednog vijeća Petera Hankea i direktora Civilne zaštite Kantona Sarajevo Jasmina Terovića, izvršena primopredaja vatrogasnih vozila koja Grad Beč donira Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi Kantona Sarajevo.

Ova vozila predstavljaju jednu u nizu donacija koje je Grad Beč u proteklih deset godina poklonio sarajevskim vatrogascima, ali i nastavak višegodišnje saradnje gradova prijatelja.

Grad Sarajevo brine o vatrogasnim društvima koja imaju veoma dugu tradiciju i razvijenu mrežu koja djeluje komplementarno.

Ovo je nastavak dobre međunarodne saradnje kao jednog od ključnih faktora razvoja bh. prijestolnice:

"Gradonačelnik Ludwig ukazao nam je posebnu čast današnjim prisustvom, a partnerstvo s Bečom iz niza razloga smatramo posebno dragocjenim. Naša ambicija je da Sarajevo bude grad koji je na pametan način umrežio javne sektore, ubrzao mnoga rješenja i samim tim stvorio uvjete za perspektivniju budućnost glavnog bh. grada. Siguran sam da će ova vrijedna donacija doprinijeti kvalitetnijem radu sarajevskih vatrogasaca, bržim i efikasnijim intervencijama, a time i većem stepenu zaštite i sigurnosti građana Sarajeva.", istakao je gradonačelnik Skaka.

Gradonačelnik Ludwig je pozdravio nastavak zajedničkog projekta gradova prijatelja, te naglasio kako, pored ovog povoda, predstoji zajednički rad na intenziviranju partnerskih veza i saradnje:

"Ovo je nastavak dugogodišnje saradnje i prijateljstva Beča i Sarajeva. Od ranije su na usluzi građanima Sarajeva 8 naših vozila. Posebno je važno da u izazovnim vremenima pandemije koronavirusa, radimo na jačanju međunarodne saradnje. Uvjeren sam da ćemo se na taj način lakše i brže oduprijeti krizi kojoj svjedočimo."

"Vatrogasna vozila koja svakodnevno srećemo na ulicama Sarajeva, upravo su vozila koja nam je Grad Beč poklonio u proteklih desetak godina. Siguran sam da ćemo razmjenom iskustava doći do zajedničkih projekata koji će dodatno unaprijediti kvalitetu života naših građana.", kazao je Terović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti