Ljubuški: Pomoć poljoprivrednicima 100.000 KM

13.10.2020. 07:45 / Izvor: Akta.ba
Ljubuški: Pomoć poljoprivrednicima 100.000 KM

Potpora proizvodnji i ulaganje u poljoprivrednu infrastrukturu temelj je njezinog razvoja, stoga u gradskoj upravi provode niz aktivosti na pomoći svojim poljoprivrednim proizvođačima.

Potpora proizvodnji i ulaganje u poljoprivrednu infrastrukturu temelj je njezinog razvoja, stoga u gradskoj upravi provode niz aktivosti na pomoći svojim poljoprivrednim proizvođačima.

Jesenska sjetva

Nakon potpore proljetnoj sjetvi, u kojoj je poljodjelcima isplaćeno 200.000 KM, sad slijedi potpora jesenskoj sjetvi u iznosu od 100.000 KM, od čega će Grad Ljubuški osigurati 30.000 KM, a Federacija BiH 70.000 KM.

U tijeku je obrada prijava poljoprivrednih proizvođača, a potom će se izvršiti prijava na nedavno objavljeni Javni poziv jedinicima lokalne samouprave Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, čime se nastoje ublažiti posljedice koronavirusa na ovu granu gospodarstva.

Za pomoć jesenskoj sjetvi mogli su aplicirati svi poljoprivredni proizvođači s područja Grada Ljubuškog koji su upisani u Registar poljoprivrednih gospodarstava.

300.000 KM potpore

Prema riječima Davora Vasilja, savjetnika gradonačelnika za gospodarski razvoj, veći broj ljubuških poljoprivrednika se prijavio za ovaj vid potpore čija visina ovisi od obrađenih površina, a maksimalan iznos koji se može ostvariti je 1.000 KM.

Poljoprivrednicima će tako, osim redovitih potpora za proizvodnju s viših razina vlasti,  u ovoj godini biti isplaćeno ukupno 300.000 KM potpora od strane Grada Ljubuškog za sezonske sjetve.

Osnaživanje poljoprivrede

Ove potpore su nastavak aktivnosti koje Grad Ljubuški provodi s ciljem osnaživanje poljoprivredne proizvodnje.

"Kontinuirano radimo na pomoći našim poljoprivrednicima. Isplaćena su sredstva za proljetnu sjetvu, sufinancirani plastenici, a sad nastavljamo pomagati s apliciranjem na Javni poziv potpore za jesensku sjetvu koju će Grad Ljubuški sufinancirati", kazao je Vedran Markotić, v.d. gradonačelnika Grada Ljubuškog dodavši kako se radi na novim projektima kojima će se poljoprivrednicima dodatno pomoći.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti