Pokretanje inicijative za hitno projektovanje sarajevske brze ceste

14.10.2020. 09:39 / Izvor: Akta.ba
Pokretanje inicijative za hitno projektovanje sarajevske brze ceste

Dogovoreno je da će u najkraćem mogućem roku biti pokrenuta inicijativa prema Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.

Održavanje cesta u Kantonu Sarajevo, kako zimsko, tako i ljetno, tema je o kojoj se razgovaralo na jučer održanom sastanku u prostorijama Javnog preduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine.

Sve informacije i prijedloge za unapređenje ove redovne aktivnosti razmijenili su ministri Adi Kalem i Faruk Kapidžić, uime Vlade KS, te Selmir Kovač i Satko Filipović, uime Direkcije za puteve KS, sa direktorom ovog federalnog preduzeća Ljubom Pravdićem, Nijazom Hadžikadunićem, Gordanom Kvasina i Fatom Terzić, predstavnicima Cesta FBiH, te Gordanom Čahtarević, predstavnicom Vlade Federacije BiH.

Na sastanku je, zatim, ministar Kapidžić upoznao prisutne sa informacijama vezanim za izradu glavnog projekta Gradske brze ceste za dionicu od Pofalića do Građevinskog fakulteta, sa ostvarivanjem konekcije sa Prvom transverzalom.

Dogovoreno je da će u najkraćem mogućem roku biti pokrenuta inicijativa prema Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, kako bi se i za spomenutu dionicu hitno pokrenulo projektovanje, te blagovremeno izvršilo usklađivanje sa projektom Prve transverzale.

"Cilj je iznalaženje što funkcionalnijeg rješenja spoja pomenutih saobraćajnica koje su od krucijalnog značaja za život i razvoj Kantona Sarajevo", istaknuto je na ovom prilikom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti