Za obnovu tramvajske pruge pristiglo šest ponuda, u toku provjera dokumentacije

14.10.2020. 10:12 / Izvor: Akta.ba
Za obnovu tramvajske pruge pristiglo šest ponuda, u toku provjera dokumentacije

Projekat ima za cilj unapređenje javnog gradskog prijevoza u Kantonu Sarajevo.

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo 23.06.2020. godine u skladu sa Politikama i pravilima nabavki Evropske banke za obnovu i razvoj objavilo međunarodni tender za izbor izvođača radova za obnovu tramvajske pruge od Marindvora do Ilidže. Rok za dostavu ponuda je bio 02.10.2020. kada su ponude i otvorene kroz EBRD-ov elektronski portal nabavki - ECEPP.

U toku je evaluacija primljenih ponuda, potvrdio je za Akta.ba Emir Hota pomoćnik ministra saobraćaja KS.

"Riječ je o vrlo vrijednom projektu od 20 miliona eura. U traženom roku ponude je predalo ukupno šest ponuđača. Obzirom da je evaluacija u toku, još uvijek nije poznato koje firme su zadovoljile uslove postavljene u tender", kazao je Hota te dodao da je planirano da se ugovor za rekonstrukciju pruge dodijeli sredinom decembra 2020. godine kada bi trebali početi i pripremni radovi.

Projekat ima za cilj unapređenje javnog gradskog prijevoza u Kantonu Sarajevo.

Podsjećamo, sredstva za realizaciju projekta obnove pruge obezbijeđena su putem zajma kod Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), po čijim pravilima se vrši procedura izbora izvođača radova.

Nedavno je počela i rekonstrukcija pruge tzv. “S” krivine kod hotela Holiday Inn do stajališta Marijin Dvor. Rekonstrukcija pruge u dužini od skoro 369 metara trajat će 40 dana. Izvođač radova vrijednih skoro 584.000 KM je konzorcij kompanija OK BAU iz Gradačca i Željo d.o.o. iz Konjica.

Tramvajska pruga na dijelu od "S2 krivine do stajališta Marijin Dvor obnovljena je poslednji put daleke 1978. godine.

I.R.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti