Tegeltija s predstavnicima MMF-a razgovarao o nastavku saradnje

22.10.2020. 07:38 / Izvor: Akta.ba
Tegeltija s predstavnicima MMF-a razgovarao o nastavku saradnje

Na sastanku je razgovarano o nastavku saradnje sa ovom finansijskom institucijom.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je jučer  putem video-linka sa novoimenovanim i dosadašnjim izvršnim direktorom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Polom Hilbersom (Paul Hilbers) i Entonijem de Lanojem (Anthony de Lannoy).

Na sastanku je razgovarano o nastavku saradnje sa ovom finansijskom institucijom, u kontekstu otvaranja procesa pregovora o novom aranžmanu, a koji će biti od velike pomoći za prevazilaženje ekonomske i socijalne krize prouzrokovane pandemijom virusa korona.

Predsjedavajući Tegeltija je istaknuo da će postpandemijski oporavak zahtijevati puni angažman svih nivoa vlasti u BiH kako bi se poboljšala investiciona klima, te ukazao na značaj zajedničkog djelovanja u naporima za oporavak zdravstvenog i realnog sektora, koji su izuzetno pogođeni ovom krizom.

Predsjedavajući Tegeltija je zahvalio dosadašnjem izvršnom direktoru MMF-a De Lanoju na dobroj saradnji i iskazanoj podršci, a novoimenovanom izvršnom direktoru Hilbersu poželio sretan i uspješan mandat - saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti