Grad Mostar dobija komunalne redare

27.10.2020. 12:34 / Izvor: Akta.ba
Grad Mostar dobija komunalne redare

Naime, Gradska uprava raspisala je natječaj kojim će zaposliti dvije osobe na poziciji komunalnih redara.

Grad Mostar dobit će dvije osobe koje će, između ostalog, upozoravati građane i pravne osobe na ponašanje propisano odredbama odluke o komunalnom redu, obavještavati komunalnog inspektora o slučajevima nepoštivanja i neizvršavanja odredbi odluke o komunalnom redu, piše Dnevni.ba.

Naime, Gradska uprava raspisala je natječaj kojim će zaposliti dvije osobe na poziciji komunalnih redara. Za taj posao, potrebna je završena srednja škola, IV stupanj, gimnazija, upravna, ekonomska ili tehnička škola, deset mjeseci radnog staža nakon završene srednje škole položen stručni ispit te poznavanje rada na računaru.

Komunalni redari, za čije uvođenje je inicirao nevladin sektor, vršit će kontrolu nad provođenjem komunalnog reda kod svih osoba koje su prema odredbama odluke jedinica lokalne samouprave o komunalnom redu odgovorne za stanje i održavanje komunalnog reda na javnim površinama. 

Također, saslušavat će i uzimati izjave od odgovornih i drugih osoba, uzimati u postupak prijave i zahtjeve građana i pravnih osoba te o postupanju s njima obavještava podnositelja prijava i zahtjeva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti