Tegeltija: Epidemija se odrazila na efikasnost vijeća ministara

28.10.2020. 12:42 / Izvor: Akta.ba
Tegeltija: Epidemija se odrazila na efikasnost vijeća ministara

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je da se epidemija virusa korona odrazila na efikasnost rada Vijeća ministara.

Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija rekao je da se epidemija virusa korona odrazila na efikasnost rada Vijeća ministara i da su sredstva koja su trebalo da budu utrošena u kapitalne projekte morala da budu preusmjerena na zdravstveni sektor.

"Pandemija nije puno uticala na rad Savjeta ministara, ali je sasvim sigurno uticala na rezultate rada", rekao je Tegeltija novinarima.

On je podsjetio da Program rada koji je pripremao u ekspozeu prilikom izbora za predsjedavajućeg Vijeća ministara i ciljevi koje je tada postavio i koje imaju svi u BiH, nisu isti.

"Tada smo govorili o privrednom razvoju i da će stope privrednog razvoja biti pozitivne, a danas bilježimo negativne stope privrednog rasta", rekao je Tegeltija.

On je naveo da su razmatrani projekti koji se moraju implementirati, a da se danas razgovara o tome kako se mogu obezbijediti dodatni kreveti za zbrinjavanje bolesnih i kako obezbijediti dodatne milionske troškove za liječenje svih u BiH.

"Različiti su prioriteti u ovom trenutku. Od ključnih prioriteta, naravno, nismo odustali, ali naš budžet smo preusmjerili, pa smo 15 miliona KM obezbijedili za zdravstveni sektor u BiH, a bilo bi mnogo korisnije da smo ta sredstva, da nije bilo ove pandemije, uložili u neki od kapitalnih projekata ili za pomoć lokalnoj zajednici, poput Rogatice", rekao je Tegeltija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti