Otkazana prodaja: Radnici Feroelektra traže da se apartmani prodaju pojedinačno

29.10.2020. 08:57 / Izvor: Faktor
Otkazana prodaja: Radnici Feroelektra traže da se apartmani prodaju pojedinačno

U Općinskom sudu Čapljina otkazana je jučerašnja prodaja odmarališta u Neumu.

Radnici Feroelektra će još morati čekati kako bi došli do svojih zarađenih plaća jer je u Općinskom sudu Čapljina otkazana jučerašnja prodaja odmarališta u Neumu ovog nekadašnjeg privrednog bh. giganta.

"Advokatica radnika tražila je da se pojedinačno prodaju apartamani jer bi se tim načinom postigla veća cijena. Također, pogoršana epidemiološka situacija u cijeloj Bosni i Hercegovini je razlog otkazivanja ročišta. Prema našim informacijama, postojao je priličan interes potencijalnih kupaca za ove nekretnine", kazali su u Feroelektru.

U zvaničnom saopćenju Suda u Čapljini se navodi da je "punomoćnik tražitelja ovrhe (prisilna naplata) Behija Ljubović Aganović advokat iz Sarajeva, zatražio je odgodu-opoziv zaključka o zakazanom ročištu za prodaju, smatrajući da Sud predmetnim zaključkom nije odredio pojedinačnu cijenu za apartmane-stanove, niti je odredio položaj nekretnine, odnosno nije se pozvao na Elaborat o etažiranju koji se nalazi u spisu, pa je predložio da se zaključak dopuni i uredi shodno gornjim navodima, te omogući tražiteljima ovrhe zakonito učešće u postupku".

Podsjetimo, novac od prodaje ovog objekta išao bi za naplatu potraživanja radnika po pravosnažnim presudama za neisplaćene plaće još od 2007. godine.

Radi se o 35 apartmana, a nihova cijena je 2,8 miliona KM. Pored toga, na prodaju su još tri poslovna prostora ukupne površine 116 metara kvadratnih za 344 hiljade KM, kao i zemljište površine 1.532 kvadrata koje je procijenjeno na 459 hiljada maraka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti