POVRATAK FIRME NA "ZDRAVE NOGE"

Jašarević: Tražimo samo zakonito djelovanje Društva Feroelektro

21.09.2023. 14:52 / Izvor: Fena
feroelektro

Kompanija Feroelektro d.d. može se vratiti u redovno i zdravo poslovanje te se upustiti i u nove projekte.

Kompanija Feroelektro d.d. može se vratiti u redovno i zdravo poslovanje te se upustiti i u nove projekte kao što je proizvodna djelatnost ako budu otklonjene blokade u djelovanju Društva.

To je na pres-konferenciji izjavio vršilac dužnosti direktora Mirsad Jašarević koji u tom cilju očekuje određene odluke aktuelnog saziva Federalne vlade kao većinskog vlasnika, te sudske odluke, na čijim osnovama bi Jašareviću bilo ukinuto ograničenje u mandatu, vezano za finansijsko poslovanje, a račun Društva bio odblokiran.

Vršilac dužnosti direktora naglašava da ovoj kompaniji s izuzetno velikim potencijalima i resursima, nekadašnjem glasovitom gigantu, nikada nije bio potreban stečaj i da se pod navedenim uvjetima 'može vratiti gdje je i bila' i biti pogodno mjesto za mlade visokoobrazovane ljude s kreativnim idejama, s tim da nipošto ne bi bila  zapostavljena ni prava ranijih radnika iz perioda kad je silom prilika proglašen tehnološki višak.

Mirsad Jašarević želi povratak firme 'na zdrave noge', proizilazi iz njegovog obraćanja. On naglašava da je Društvo Feroelektro d.d. još uvijek gigant stoga što ima veoma vrijednu imovinu i potencijale tržišnog mjesta, što mu nije uspjela uništiti ni skoro decenijska primjena pogrešne 'cementirane' organizacione šeme upravljanja Društvom, u kojoj je imovina "nazor gurana u uništenje i obezvređivanje".

"Nakon otklanjanja mehanizama blokade, Uprava Društva će biti u mogućnosti potpuno izmiriti obaveze Društva i građanima i Vladi Federacije BiH staviti na raspolaganje vrijedan i perspektivan regionalni privredni resurs", navedeno je u pisanom materijalu s Jašarevićevim potpisom, predočenom novinarima na današnjoj pres-konferenciji.

Riječju, Feroelektro je jaka i bogata firma koja ne traži ništa izuzev omogućavanja zakonitog djelovanja. To podrazumijeva i onemogućavanje da firma-kćerka može i dalje upravljati resursima, zaključio je Jašarević.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti