Austrijski investitor u Srpcu gradi fabriku za 100 radnika vrijednu milion eura

09.11.2020. 09:31 / Izvor: Akta.ba
Austrijski investitor u Srpcu gradi fabriku za 100 radnika vrijednu milion eura

Punu podršku ovoj važnoj investiciji dao je član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

U toku naredne godine u Srpcu će biti izgrađena nova fabrika u oblasti industrijskog tekstila vrijedna oko milion eura u kojoj će biti zaposleno oko 100 radnika.

Ovo je u subotu zvanično najavio načelnik opštine Mlađan Dragosavlјević tokom radne posjete Srpcu srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika.

Dragosavlјević je rekao da će sredstva uložiti jedna renomirana austrijska kompanija, koja je prisutna u cijelom svijetu, a fabrika će biti izgrađena u industrijskoj zoni Crnaja.

"U toku je proces registracije preduzeća u Republici Srpskoj koje će voditi ove aktivnosti. Sa pripremama za izgradnju objekta krenuće se odmah nakon formiranja novog skupštinskog saziva kada će se obaviti potrebne tehničke procedure“, rekao je načelnik Dragosavlјević.

On dodaje da novi investitor neće predstavlјati konkurenciju postojećim proizvođačima tekstila u Srpcu jer se radi o drugoj vrsti proizvodnje.

"Do realizacije ove vrste saradnje došlo je zahvalјujući Predstavništvu Republike Srpske u Beču na čelu sa šefom Predstavništva, Mladenom Filipovićem, kome odajem zahvalnost na angažmanu i pomoći u posredovanju“, rekao je načelnik Dragosavlјević.

Punu podršku ovoj važnoj investiciji dao je član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

"Radostan sam zbog ove informacije jer će to značiti pobolјšanje privrednih kapaciteta u Srpcu i otvaranje novih radnih mjesta“, rekao je Dodik.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti