Načelniku Arminu Halitoviću uručen "Orden Evropskog pokreta u BiH"

10.11.2020. 08:39 / Izvor: Akta.ba
Načelniku Arminu Halitoviću uručen 'Orden Evropskog pokreta u BiH'

Armin Halitović, načelnik Općine Bosanska Krupa, dobitnik je "Ordena Evropskog pokreta u BiH".

Armin Halitović, načelnik Općine Bosanska Krupa, dobitnik je "Ordena Evropskog pokreta u BiH", najvišeg priznanja koje ova organizacija dodjeljuje partnerima i zaslužnim pojedincima koji su na bilo koji način dali vidljiv doprinos procesu EU integracija naše države, lokalnoj zajednici i drugim oblastima društvenog djelovanja.

Evropski pokret u BiH danas je u Bihaću započeo nedavno najavljen projekt "Obilježavanje 10-ogodišnjice ukidanja viznog režima za BiH 2010-2020", koji je sastavni dio tradicionalnog projekta "Dan i mjeseci Dana Evrope u BiH". Tom prilikom načelniku Arminu Halitoviću uručio svoje najviše priznanje - Orden naroda, građanki i građana BiH i Evropskog pokreta.

Bosanskokrupski načelnik, kako se navodi, priznanje je dobio za posebne zasluge i podršku procesu EU integracija Bosne i Hercegovine, za doprinos razvoju lokalnih zajednica u BiH, posebno stvaranje boljeg poslovnog i društvenog okruženja u općini Bosanska Krupa, gradskom, ali i ruralnom dijelu, uz primjenu "pozitivnih evropskih vrijednosti", odnosno za višegodišnji angažman u interesu svih građana općine Bosanska Krupa, bez obzira da li i kojoj političkoj stranci pripadaju.

"Biti počašćen priznanjem Evropskog pokreta je zaista nešto što vam dokazuje da je dobro ono što ste radili 12 godina ili 4, zavisno koliko ima mandata. Vjerujemo da će ovo priznanje koje ne smatram ličnim biti podstrek ne samo meni nego i mojim saradnicima da u narednom periodu radimo još više, da dovedemo Evropu u Bosansku Krupu i da ona bude dio nje", kazao je načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

Prema ocjeni i mišljenju Evropskog pokreta u BiH, zahvaljujući načelniku Arminu Halitoviću, Bosanska Krupa je postala općina u koju se sve više investira, u kojoj se otvaraju radna mjesta i gdje se brzo razvija industrijska proizvodnja.

"Gospodin Halitović može biti ponosan na svoj rad u proteklih 12 godina. Mnogo je toga učinjenog, ali bih posebno izdvojio Poslovnu zonu koja je vrlo dobra, kakvu veći centri nemaju i preko kojeg bi primjera mnogi mogli učiti", ističe predsjednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo.

Ovo nije prvi put da Evropski pokret u BiH prepoznaje rad i zalaganje u Bosanskoj Krupi. 2014. godine dodijelio joj je plaketu "Evropski otvoreni grad", 2016. godine proglasio ju je top destinacijom za investiranje, načelnika Armina Halitovića za načelnika decenije, a 2017. godine Bosansku Krupu je prepoznao kao otvorenu lokalnu zajednicu – partner EU integracija i za to joj dodijelio priznanje.

Osim načelniku Halitoviću priznanje "Orden Evropskog pokreta u BiH" uručeno još gradonačelniku Cazina Nerminu Ogreševiću i poduzetniku Kemalu Hrnjiću. Tri preostala priznanja namijenjena zaslužnim pojedincima sa područja USK bit će uručena u Sarajevu 15. decembra, na godišnjicu ukidanja viznog režima za bh. građane.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti