Javna rasprava o prijedlogu rekonstrukcije robne kuće u Širokom Brijegu

16.11.2020. 15:33 / Izvor: Akta.ba

Gradonačelnik grada Širokog Brijega je objavio Javnu raspravu o prijedlogu urbanističko-tehničkih uvjeta za parcelaciju zemljišta i rekonstrukciju robne kuće, Široki Brijeg.

Služba za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Široki Brijeg obavještava građane, udruženja i druge zainteresovane pravne osobe da je objavljena Javna rasprava o prijedlogu urbanističko-tehničkih uvjeta za parcelaciju zemljišta i rekonstrukciju robne kuće, Široki Brijeg. Prijedlog se upućuje se na javnu raspravu u trajanju od 16.11.2020. godine do (uključivo) 14.12.2020. godine.

Predmet urbanističko-tehničkih uvjeta je rekonstrukcija robne kuće u sklopu uređenja centralnog dijela grada od Trga Širokobrijeških žrtava rata do hotela "Park", uključujući sve javne površine uz spomenutu prometnu dionicu kao i prostor bivšeg kolodvora i parking prostora.

U toku trajanja javne rasprave izložit će se na javni uvid: tekstualni dio, grafički dio u mjerilu 1:1000,3d prikazi,izvod iz idejnog arhitektonsko-urbanističkog projekta u mjerilu 1:250 u sklopu kojeg uključeno i uređenje Trga Ante Starčevića sa okolnim javnim prostorom.

Javno izlaganje idejnog projekta održaće se 24.11.2020. godine u 12 sati u vijećnici Grada Širokog Brijega.

Mišljenja, primjedbe i prijedloge o Urbanističko-tehničkim uvjetima građani, udruženja i druge pravne osobe mogu dostavljati Službi za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Širokog Brijega, najkasnije do (uključivo) 14.12.2020. godine ili iste upisati u knjigu primjedbi koja će se nalaziti u prostorijama Službe za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Širokog Brijega.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti