Privredna komora FBiH uputila zahtjev za prolongiranje radova na tunelu Crnaja

17.11.2020. 15:47 / Izvor: Akta.ba
Privredna komora FBiH uputila zahtjev za prolongiranje radova na tunelu Crnaja

Privredna komora FBiH ponovno je uputila zahtjev nadležnim institucijama da se prolongiraju radovi na tunelu Crnaja dok se ne iznađe rješenje koje neće ugroziti poslovanje kompanija i koje će biti usklađeno sa potrebama privrede.

Privredna komora FBiH ponovno je uputila zahtjev Vladi Federacije BiH, Federalno ministarstvu za prometa i komunikacije, te JP Ceste FBiH d.o.o., da se prolongiraju radovi na tunelu Crnaja  dok se ne iznađe rješenje koje neće ugroziti poslovanje kompanija i koje će biti usklađeno sa potrebama privrede.

"S obzirom na to da se radi o jednoj od najfrekventnijih saobraćajnica, na kojoj se svakodnevno vrši transport svih roba i putnika, te činjenici da saobraćajnica spaja južni dio sa centralnom i sjevernom BiH, kao zakonski zastupnik privrede u FBiH, smatramo da je ova dionica od izuzetnog značaja za nesmetan rad i poslovne aktivnosti privrednih subjekata. Poštujemo mišljenja struke, ali vjerujemo da i struka treba poštovati mišljenje privrede koju se ova problematika itekako tiče", saopćili su iz Privredne komore FBIH.

Naglasili su da je potrebno osigurati nesmetan protok roba i putnika te negativan utjecaj radova na privredu svesti na minimum.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti