Quality Cert: Implementaciija ISO standarda u još jednoj bh. kompaniji

18.11.2020. 10:51 / Izvor: Akta.ba
Quality Cert: Implementaciija ISO standarda u još jednoj bh. kompaniji

Riječ je o certifikatima koje izdaje Međunarodna organizacija za standardizaciju.

Kompaniji Express Courier d.o.o., licenciranom zastupniku za UPS i UPS SCS u BiH, uručeni su prestižni certifikati ISO 27001:2013 i ISO 9001:2015, od strane kompanije Quality Cert iz Sarajeva.

Riječ je o certifikatima koje izdaje Međunarodna organizacija za standardizaciju (engl. International Organization for Standardization - ISO), a koji potvrđuju da je određena kompanija ispunila sve zahtjeve i norme ISO standarda, kreiranih od strane ove organizacije.

ISO 27001:2013 standard su kreirali najbolji svjetski stručnjaci na polju informacijske sigurnosti, i propisuje metodologiju za primjenu upravljanja informacijskom sigurnošću u organizaciji. ISO 27001 je postao najpopularniji standard informacijske sigurnosti u svijetu, te su mnoge kompanije certificirane prema njemu.

Ispunjavanjem zahtjeva navedenog standarda podiže se nivo sigurnosti u smislu zaštite od velikog broja prijetnji, kao što su neovlašteni pristup korporativnim mrežama, gubitak povjerljivih informacija, upadi u informacione sisteme, “curenje” povjerljivih informacija, prisluškivanje, virusni napadi i drugo.

ISO 9001:2015 predstavlja skup politika, procesa, dokumentiranih procedura i zapisa koji propisuju način kako će kompanija kreirati i isporučivati proizvod ili uslugu prema svojim klijentima. Prednosti ovog standarda su sticanje i učvršćivanje poslovnog povjerenja kod postojećih i što je još važnije potencijalnih klijenata, poboljšanje poslovne sposobnosti i produktivnosti te usmjerenost na ostvarivanje poslovnih ciljeva i očekivanja klijenata.

Pored toga, sama činjenica da proizvod ili usluga odgovara međunarodnim standardima pruža garanciju kvaliteta i pouzdanosti, a samim tim I sigurnost za klijente.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti