Poziv za podjelu 40.000 KM za samozapošljavanje i razvoj zanatstva

05.12.2020. 08:25 / Izvor: Akta.ba
Poziv za podjelu 40.000 KM za samozapošljavanje i razvoj zanatstva

U slučaju da zahtjev za sredstva podnese više lica koja osnivaju ortačku radnju, podsticaje mogu dobiti svi ortaci.

Gradska uprava Bijeljine i Zavod za zapošljavanje Republike Srpske raspisali su javni poziv za dodjelu 40.000 KM podsticaja nezaposlenim licima u gradu u cilju samozapošljavanja i razvoja zanatstva.

Polovina sredstava obezbijeđena je iz gradskog budžeta, a preostalih 50 odsto finansiraće Zavod za zapošljavanje.

Pravo na podsticaj imaju nezaposlena lica sa evidencije Zavoda za zapošljavanje - Biro Bijeljina i pripadaju jednoj od grupa - demobilisani borci Vojske Republike Srpske, ratni vojni invalidi, djeca poginulih boraca, nezaposlena lica preko 40 godina starosti, žene žrtve porodičnog nasilja i ratne torture.

Ovo pravo mogu da ostvare i nezaposlena lica u ruralnim sredinama, štićenici domova koji su završili obrazovanje, mladi sa VSS bez radnog iskustva, mladi sa VSS i SSS bez radnog iskustva – djeca poginulih boraca, kao i lica koja se nalaze na evidenciji nezaposlenih duže od šest mjeseci.

Visinu pojedinačnih iznosa podnosiocima prijava odrediće formirana komisija, maksimalan iznos po prijavi iznosiće 5.000 KM, ili više ukoliko se za podsticaje prijavi manje od osam lica.

U slučaju da zahtjev za sredstva podnese više lica koja osnivaju ortačku radnju, podsticaje mogu dobiti svi ortaci.

Rok za podnošenje prijava je 20. decembar, a rezultati javnog poziva biće objavljeni na oglasnim tablama i zvaničnim internet stranicama grada Bijeljina i Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti