Vesna Beganović: Po čemu ćemo pamtiti 2020. godinu

11.12.2020. 08:24 / Izvor: Akta.ba
Vesna Beganović: Po čemu ćemo pamtiti 2020. godinu

U Via Media bilo je dinamično, izazovno i na kraju, pomalo neočekivano, ali izuzetno uspješno

Uoči dočeka Nove godine, na izmaku "stare", obično sumiramo rezultate i izvlačimo određene zaključke za narednu godinu. Podsjećamo se lijepih, ali i onih manje lijepih trenutaka koji su obilježili prethodnih 365 dana.

Pandemija coronavirusa, gotovo sve nas zaustavila je u novim planovima, idejama, na putu ka boljem i većem.

U duhu ispraćaja ove "pandemijske" godine, u nastavku pročitajte osvrt Vesne Beganović, vlasnice i direktorice agencije Via Media.

Po čemu ćete pamtiti 2020. godinu?

- Lockdown-u, neočekivanom izazovu promjene načina života i rada, kojem smo svi bili izloženi, privatno i poslovno. Izuzetnom naporu za očuvanje svakog radnog mjesta, brizi o našem najdragocjenijem resursu, ljudima.

Kakva je situacija u Vašoj kompaniji? Koliko je corona-kriza uticala na poslovanje?

- U Via Media bilo je dinamično, izazovno i na kraju, pomalo neočekivano, ali izuzetno uspješno. Agencija ima prilično širok portofolio, tako da uz nekoliko novih klijenata skoro pa nismo osjetili negativne posljedice cijele situacije sa pandemijom COVID-19. 

Poznato nam je svima da je godina u globalu bila teška i da su budžeti smanjeni, što je posljedica smanjene potrošnje, ali i svih ostalih poslovnih aktivnosti. Međutim, smatram da je industrija tržišnih komunikacija u BiH, pa tako i naša agencija, tokom ove godine odigrala ključnu ulogu i pružila podršku kompanijama, koje su preko noći morale da promjene svoje planove i komunikaciju. 

Kakvu prognozu imate za post-coronsko vrijeme?

- Godina koja je pred nama zasigurno će biti teža od predhodne, posljedice ove krize su puno dublje i neće tek tako nestati. Izostanak vizije institucija i saradnje sa privredom je najveći problem koji je kočio ekonomski razvoj, a sada će kočiti oporavak.Iako sam optimista, optimizam poduzetnika nije dovoljan za oporavak ukoliko ne poboljšamo biznis okruženje, obrazovanje i ubrzamo digitalnu transformaciju. 

Planovi za 2021. godinu?

- Ponosni smo što smo dio tima koji radi na projektu lansiranja novog globalnog proizvoda u kategoriji healthcare-tech i vjerujem da će ga, prije svega, korisiti državni zdravstveni sistemi, te da će unaprijediti prevenciju COVID-a i drugih bolesti.

U 2021. godini, prvi veliki projekti koji nas očekuju su oni odgođeni u 2020. i to u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Također, pratimo trend rasta zdrave hrane i prirodne kozmetike, te zajedno sa klijentima investiramo u inovacije u tim kategorijama. Godinu završavamo sa osvojena dva regionalna pitch-a za klijente RYCO i RAI koji će se ralizirati u narednom periodu, ali nam je od svih planova najvažnije da u Bosnu i Hercegovinu uskoro stigne vakcina. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti