Deset miliona KM za pomoć sektoru javnog cestovnog prijevoza

15.12.2020. 13:56 / Izvor: Fena
Deset miliona KM za pomoć sektoru javnog cestovnog prijevoza

Dodao je da su se na poziv prijavila 193 poslovna subjekta, od kojih je 176 ispunilo sve uvjete propisane uredbom.

Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić kazao je da je Vlada FBiH danas donijela Odluku o dodijeli finansijske pomoći korisnicima iz sektora javnog cestovnog prijevoza u okolnostima pandemije, u iznosu 10 miliona KM.

Ovom odlukom je, sukladno interventnim mjerama za podršku ugroženom sektoru gospodarstva Federacije BiH, utvrđena lista korisnika finansijske pomoći u sektoru cestovnog javnog prijevoza putnika s iznosima dodijeljenih sredstava - kazao je.

Na temelju Uredbe o interventnim mjerama za podršku, kako je istaknuo Lasić, Federalno ministarstvo prometa i komunikacija je objavilo javni poziv poslovnim subjektima iz oblasti javnog cestovnog prijevoza putnika koji je bio otvoren do 13. novembra.

Dodao je da su se na poziv prijavila 193 poslovna subjekta, od kojih je 176 ispunilo sve uvjete propisane uredbom.

Smatra da će ta finansijska pomoć djelomično popraviti usitinu teško stanje poslovnih subjekata te je izrazio žaljenje što su pojedini pravni subjekti zbog dostignutog limita dobili znatno manje novca u odnosu na njihovo ukupno učešće.

Lasić je kazao da će Ministarstvo potpisati ugovore s korisnicima finansijske pomoći, a nakon toga će uslijediti uplata.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti