Hercegovački sir "Pađeni" na tržištu Singapura

24.12.2020. 08:26 / Izvor: Akta.ba
Hercegovački sir 'Pađeni' na tržištu Singapura

Delegacija azijskih biznismena nedavno je boravila u BiH i izrazila želju da u Singapur izveze sir bilećke mljekare, s namjerom da ga predstavi tamošnjem tržištu.

Proizvodi Mljekare "Pađeni" iz Bileće uskoro bi se mogli naći na tržištu Singapura, nakon što je u ovu republiku izvezen probni kontigent sira poznatog hercegovačkog brenda.

Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, u saradnji sa Kancelarijom za veterinarstvo BiH, prethodno je izdalo certifikate potrebne za izvoz sira Mljekare "Pađeni" na singapursko tržište.

"Delegacija azijskih biznismena nedavno je boravila u BiH i izrazila želju da u Singapur izveze sir bilećke mljekare, s namjerom da ga predstavi tamošnjem tržištu. Uzimajuću u obzir značaj otvaranja novih tržišta za zaštitu domaće proizvodnje, aktivno smo radili na izdavanju potrebnih certifikata i uspjeli smo da u Singapur plasiramo sir Mljekare ''Pađeni''. Informisani smo da će isporučene količine sira biti prezentovane u Singapuru, te se nadam da ćemo uskoro biti u prilici da izvezemo i veće količine na ovo tržište", rekao je Srni ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac.

On je podsjetio da je plasman domaćih proizvoda na nova tržišta bila tema nedavnog sastanka sa ambasadorom Malezije u BiH, ističući da uskoro očekuje finalizaciju odgovora na upitnik za izvoz i dolazak malezijskih inspektora u BiH kako bi pokrenuo izvoz mesa i mliječnih proizvoda i na tržište ove zemlje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti