Danas protesti i blokada saobraćaja zbog rekonstrukcije tunela Crnaja

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Danas protesti i blokada saobraćaja zbog rekonstrukcije tunela Crnaja

Udruženje privrednika Jablanica održat će danas, 11. januara, mirno okupljanje i blokadu saobraćajnice M17.

11.01.2021. 07:51 / Izvor: Akta.ba

Udruženje privrednika Jablanica održat će danas, 11. januara, mirno okupljanje i blokadu saobraćajnice M17 zbog neispunjenja zahtjeva povodom izvođenja radova na rekostrukciji tunela Crnaja.

“Moramo samo sa žaljenjem konstatirati da se za ovih četri mjeseca koliko je trajala naša borba se nije ništa promijenilo, da nismo dobili nikakve konkretne garancije da planirani radovi neće proizvesti negativne uticaje na život i poslovanje građana Jablanice”, navode iz Udruženja privrednika Jablanica.

Oni su dostavili i dva zahtjeva:

“Insistiramo da se kao prethodno pitanje mora riješiti kvalitetna zaobilaznica i u tom kontekstu predlažemo da Vlada FBiH pristupi realizaciji svoje Odluke kojom se obvezala da će za potrebe priključka Jablanice i svih lokalnih zajednica koje se u Jablanici uključuju na M 17 /Prozor-Rama, Gornji Vakuf-Uskoplje, Bugojno, Donji Vakuf, Tomislavgrad…/ izgraditi novu brzu cestu koja će zapravo zauvijek riješiti pitanje kvalitetne povezanosti ovih područja sa koridorom Vc i biti sigurna alternativa za potpunu protočnost saobraćaja”;

“Vlada F BiH i JP Ceste FBiH moraju dati čvrste, pisane garancije koliko će trajati obustava saobraćaja”, zaključuju.

Ovo Udruženje, kako navode, uputilo je relavantnim institucijam zahtjev za odobrenje i iskazivanje nezadovoljstava mirnim okupljanjem i blokadom saobraćajnice, budući da su u više navrata imali sastanke i obraćanja višim nivoima vlasti u FBiH bez konkretnog odgovora na postavljena i tražena pitanja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti