Krizni štab KS razmatra zatvaranje skijališta

12.01.2021. 10:04 / Izvor: Akta.ba
Krizni štab KS razmatra zatvaranje skijališta

Krizni štab u novom sazivu održao je jučer konstituirajuću sjednicu na kojoj je razmatrano i pooštravanja epidemioloških mjera na skijalištima sa mogućnošću zatvaranja.

Krizni štab u novom sazivu održao je jučer konstituirajuću sjednicu na kojoj je razmatrano i pooštravanje epidemioloških mjera na skijalištima sa mogućnošću zatvaranja.

"Naša zemlja je donijela odluku da ne zatvara skijališta, a ustanove koje rukovode tim sklijalištima donijele su svoje pravilnike. U tim pravilnicima stoji eksplicitno da će se svi pridržavati preporučenih epidemioloških mjera. Međutim, ono što smo vidjeli na terenu, je da se one ne poštuju onako kako bi to trebalo, što nam se vrlo brzo može vratiti kao bumerang u vidu povećanja broja oboljelih", kazala je epidemiologinja Aida Pitić. 

U slučaju da do toga dođe, poručuje da će Krizni štab biti primoran da donese odluke koje su na snazi i u zemljama regije, a to znači zatvaranje sklijališta.

"Naravno, mi nismo za tu opciju, već da se preporuke za prevenciju pandemije strogo poštuju, ne samo zbog ekonomske situacije već i zbog očuvanja zdravlja stanovništva", poručila je Pitić. 

Jedan od Kriznog štaba Ednan Drljević je kazao kako je ovo za sada samo razmatrano i to na inicijativu novog ministra Harisa Vranića.

Također, rečeno je da je imunizacija stanovništva prioritet, te da vakcinacija nema alternativu.

Pogledajte obraćanje članova Kriznog štaba Aide Pitić i Ednana Drljevića.

 
Krizni štab u novom sazivu održao konstituirajuću sjednicu - 11.1.2021.

Krizni štab u novom sazivu održao konstituirajuću sjednicu. Imunizacija stanovništva je prioritet, vakcinacija nema alternativu. Razmatrano je i pooštravanja epidemioloških mjera na skijalištima sa mogućnošću zatvaranja. Pogledajte obraćanje članova Kriznog štaba Aide Pitić i Ednana Drljevića.

Posted by Vlada Kantona Sarajevo on Monday, January 11, 2021

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti