Centar za mlade Zenica uveden u sistem upravljanja ambalažnim otpadom

27.01.2021. 08:03 / Izvor: Akta.ba
Centar za mlade Zenica uveden u sistem upravljanja ambalažnim otpadom

"Centar za mlade Zenica" je u sklopu projekta "Recikliraj – profitiraj" uveden u sistem upravljanja ambalažnim otpadom.

"Centar za mlade Zenica" je u sklopu projekta "Recikliraj – profitiraj" uveden u sistem upravljanja ambalažnim otpadom i to simbolično na dan obilježavanja „Svjetskog dana obrazovanja o zaštiti okoliša“.

Tim povodom je Udruženje „Kreativci“, u saradnji sa prvim i vodećim operaterom sistema upravljanja ambalažnim otpadom u Bosni i Hercegovini „Ekopak“, organizovalo zanimljivu radionicu za djecu na kojoj su se učesnici mogli upoznati sa problematikom zaštite okoliša i standardima pri upravljanju ambalažnim otpadom.

U sklopu radionice bila je upriličena i primopredaja i instaliranje posuda za selektivno odlaganje ambalažnog otpada u Centru za mlade Zenica, te je održana i konferencija za medije.  

Na ovaj način „Kreativci“ su napravili prvi korak za uvođenje Centra za mlade Zenica u sistem upravljanja ambalažnim otpadom, sa ambicijom da naredne aktivnosti usmjere na dodatno upoznavanje i educiranje svih korisnika i posjetilaca Centra o zaštiti okoliša i pravilnom zbrinjavanju otpada. 

Projekat je finansiraloMinistarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, dok je partner i sufinansijer projekta EKOPAK, prvi i vodeći operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom u Bosni i Hercegovini.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti