Opština Foča i Caritas: Posao za 30 radnika u firmi "Mraz"

28.01.2021. 14:27 / Izvor: Akta.ba
Opština Foča i Caritas: Posao za 30 radnika u firmi 'Mraz'

Obuka novih radnika bi trebala početi za 15-ak dana.

Opština Foča i humanitarna organizacija "Caritas" iz Švajcarske finansijski će pomoći otvaranje novih 30 radnih mjesta u tekstilnom preduzeću "Mraz" sa Pala, u čijem je pogonu u fočanskom naselju Velečevo trenutno zaposleno 60 radnika.

Na današnjem sastanku predstavnika "Karitasa" i "Mraza" sa rukovodstvom opštine postignut je dogovor da se zajedničkim snagama poveća kapacitet ovog preduzeća koje je u Foči počelo da radi prije četiri mjeseca.

Načelnik opštine Milan Vukadinović izrazio je zadovoljstvo što je postignut dogovor o saradnji, koja će omogućiti posao za 30 Fočaka, te napomenuo da švajcarskim Caritasom imaju pozitivna iskustva iz prethodnog perioda.

"Uvjereni smo da ćemo imati dosta dobrih efekata kako za zapošljavanje, tako i za mnoge druge projekte. Firma "Mraz" je izrazila interesovanje da proširi pogon u Foči i mi ćemo finansijski pomoći da obezbijedimo prevoz radnicima i obuku za 30 novih radnika", rekao je Vukadinović.

Predstavnik švajcarskog "Karitasa" Zlatan Savić potvrdio je da će ova organizacija u saradnji sa opštinom pomoći preduzeću "Mraz" da broj radnika u fočanskom pogonu sa 60 poveća na 90.

"Kao i opština, učestvovaćemo u sufinansiranju obuke, a možda i dijela opreme u firmi", rekao je Savić.

Direktor i suvlasnik firme "Mraz" Mladen Kovačević očekuje da bi obuka novih radnika mogla početi za 15 dana

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti