Isplata 378.235 KM gospodarskim subjektima kojima je obustavljen rad

17.02.2021. 14:13 / Izvor: Akta.ba
Isplata 378.235 KM gospodarskim subjektima kojima je obustavljen rad

Vlada Brčko distrikta održala je u srijedu sjednicu na kojoj je usvojila Prijedlog odluke o izdvajanju novčanih sredstava po Programu mjera za pomoć gospodarskim subjektima u Brčkom.

Vlada Brčko distrikta održala je u srijedu sjednicu na kojoj je usvojila Prijedlog odluke o izdvajanju novčanih sredstava po Programu mjera za pomoć gospodarskim subjektima u Brčkom u vezi sa zabranom rada zbog pandemije koronavirusa u ukupnom iznosu od 378.235,24 maraka.

Predstojnik Odjela za gospodarski razvitak, sport i kulturu Pero Gudeljević rekao je da je riječ o zabrani rada tijekom prošle godine, i to razdoblju od 1. do 15. prosinca.

"Novac će biti isplaćen za oko 190 gospodarskih subjekata u kojima je zaposleno oko 860 djelatnika. Radi se o djelatnostima koje su bile obuhvaćene odlukom o zabrani rada Stožera za zaštitu i spašavanje i u narednim danima ovu ćemo odluku realizirati", dodao je Gudeljević.

Članovi Vlade usvojili su danas i Prijedloga zaključka o davanju suglasnosti za dodatnu isplatu novčanih sredstava za konzultantski sporazum "Luka Brčko" kao i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o imenovanju članaka Jedinice za implementaciju projekta "Luka Brčko".

Uz to, usvojili su Prijedlog zaključka o Nacrtu memoranduma o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i Vlade Hašemitske Kraljevine Jordan u suradnji u području mladih te Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na Prijedlog odluke o vrsti i visini naknade za rad u Povjerenstvu za izradu projektno-tehničke dokumentacije za uspostavu integralne informatizacije zdravstvenog sustava Brčko distrikta BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti