Hifa Oil gradi novi naftni terminal u Sarajevu

23.02.2021. 09:48 / Izvor: Akta.ba
Hifa Oil gradi novi naftni terminal u Sarajevu

U 2018. godini potpisan je ugovor o saradnji članice grupacije Hifa Oil i sa JP Aerodrom Tuzla, tako da je Hifa Oil svrstana u najvećeg i najozbiljnijeg distributera JET goriva na aerodromima u BiH.

Jedan od  najznačajnijih privatnih distributera nafte i naftnih derivata u BiH, kompanija Hifa Oil  od 2017. godine započela je sa snabdijevanjem JET gorivom najveće svjetske aviokompanije  na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu. Tome su prethodile dugoročne pripreme kako bi se zadovoljili izuzetno zahtjevni svjetski standardi u avio saobraćaju.

U 2018. godini potpisan je ugovor o saradnji članice grupacije Hifa Oil i sa JP Aerodrom Tuzla, tako da je Hifa Oil svrstana u najvećeg i najozbiljnijeg distributera JET goriva na aerodromima u BiH.

Proteklu godinu je obilježila pandemija virusa COVID-19 koja je imala negativan uticaj na globalnu ekonomiju što je za posljedicu imalo i pad ekonomskih aktivnosti u našoj zemlji, kolaps u avio saobraćaju, te niz drugih negativnih posljedica.

Hifa Oil se prilagodila se novonastaloj situaciji pronalazeći rješenja kroz Strategiju poslovanja u kriznim situacijama i vanrednim okolnostima, a zahvaljujući svojim i finansijskim i ljudskim kapacitetima. Svoje resurse usmjerila je na vraćanje aviokompanija u BiH kroz kontakte sa većinom koje su već sada otvorile nove baze ili planiraju otvarati i jačati stare pozicije.

Hifa Oil je dio ukupnog projekta podrške ponovnog oživljavanja aviosaobraćaja u BiH koji se ogleda kroz kontinuitet snabdjevanja i obezbjeđivanje dovoljnih količina goriva. Posjeduje zadovoljavajuće skladišne  kapacitete, veliki broj  voznih jedinica, te obučen i certificiran kadar koji je pored obuke jedini iz Bosne i Hercegovine učestvovao na prestižnom takmičenju Aviation Fuelling Challenge ( AFC) održanom u Srbiji.

Inače, ovo  je jedino međunarodno takmičenje za profesionalce opskrbe zrakoplovnim gorivom gdje su se uposlenici ove firme našli u  konkurenciji sa kompanijama iz cijelog svijeta.

Venan Hadžiselimović, izvršni direktor Hifa Oil-a  ističe važnost međusobne saradnje i podrške aerodromima u BiH i avio kompanijama.

"Hifa Oil, pored postojećih, gradi i nove savremene kapacitete na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu, a to je novi savremeni naftni terminal. Time nastojimo iskazati svoju spremnost i mogućnost da podržimo sve one koji koriste aerodrome u BiH  kao svoju postojeću ili potencijalnu bazu, kao i sve koji planiraju razvijati avio operacije. Poručujemo im da ćemo im biti velika podrška kroz obezbjeđenje neophodnih resursa i kvalitetnih  komercijalnih uvjeta poslovanja.  Ujedno smo i dio kampanje animiranja turista i jačanja turističkih potencijala Bosne i Hercegovine. Naša ozbiljnost, organizacijski, logistički, ljudski i drugi resursi su na najvišem nivou i možemo odgovoriti izazovima koji su pred nama. Nudimo bezrezervnu pomoć aerodromima i  uz napore koje i sami poduzimaju zajedno možemo postići zadovoljstvo svih zainteresiranih strana", ističe Hadžiselimović.                              

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti