Internet mreža Starlink u BiH dostupna 2022.godine

27.02.2021. 08:15 / Izvor: Akta.ba
Internet mreža Starlink u BiH dostupna 2022.godine

Određenu adresu je potrebno pronaći na stranici Google Plus Codes, a potom dobijeni kod unijeti na Starlinkovu internet stranicu uz naziv određenog grada.

Satelitska internet mreža Starlink koja pripada kompaniji SpaceX, u BiH će biti dostupna od 2022. godine.

Na e-mail adrese onih koji su su se pretplatili na Starlinkov newsletter 2020. godine je stiglo obavještenje da je moguće napraviti rezervaciju za ovu internet uslugu.

U e-mailu se navodi da je sada moguće rezervisati mjesto za narudžbu Starliink interneta, koji će u našoj zemlji biti dostupan 2022. godine. Broj korisnika ovog interneta će biti ograničen, baš kao što je slučaj i sada u područjima gdje je usluga već dostupna.

Određenu adresu je potrebno pronaći na stranici Google Plus Codes, a potom dobijeni kod unijeti na Starlinkovu internet stranicu uz naziv određenog grada. Unošenjem koda "VC5J+WH Sarajevo" se pojavljuje informacija da je moguće naručiti Starlink internet plaćanjem depozita od 99 dolara, kao i da će usluga biti dostupna od 2022. godine.

Starlink trenutno pruža brzinu interneta koja varira između 50 i 150 Mbps s latencijom između 20 i 45ms.

Kako se bude povećavao broj Starlink satelita i stanica na Zemlji te poboljšavao softver, brzina interneta i latencija će se drastično poboljšavati.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti