Konjički DIV zapošljava nove radnike, širi proizvodne kapacitete

04.03.2021. 08:59 / Izvor: Akta.ba
Konjički DIV zapošljava nove radnike, širi proizvodne kapacitete

Firma Div d.o.o. i tokom pandemije radila je bez prekida u punom kapacitetu, a trenutno je angažovana na rekonstrukciji mosta Ostrožac i rekonstrukciji replike mosta Bitke na Neretvi u Jablanici koji je u fazi montaže.

Firmu DIV d.o.o. koja u Konjicu uspješno djeluje već duži niz godina, a koja se bavi obradom metala, proizvodnjom metalnih konstrukcija, dijelova za brodogradnju, poljoprivredne mašine  i dijelova koji se koriste u građevinarstvu danas su posjetili načelnik Općine Konjic Osman Ćatić i predsjednik Općinskog vijeća Konjic Kenan Greda.

Tokom radnog sastanka sa direktorom Almirom Žujom razgovarano je o planovima ovog preduzeća na proširenju proizvodnih kapaciteta i načinima podrške Općine Konjic.

"Mi trenutno zapošljavamo 44 radnika i u planu je da u ovoj godini izgradimo novu halu vijčaru i dodatno zaposlimo još 25 do 30 radnika različitih profila iz oblasti obrade metala", kazao je Almir Žujo direktor firme DIV d.o.o pozivajući sve koji žele da uče  ili da se prekvalifikuju da se jave u ovu firmu, te na taj način steknu znanje i mogućnost za zaposlenje.

"Ovakvim poslovnim aktivnostima doći će do proširenja kapaciteta na zadovoljstvo svih, a naročito onih koji trebaju posao", kazao je  načelnik Ćatić koji je čestitao   upravi i radnicima  firme Div d.o.o.  na uspješnom poslovanju, najavljujući podršku Općine Konjic u domenu svog djelovanja.

Firma Div d.o.o. i tokom pandemije radila je bez prekida u punom kapacitetu, jer je imala ugovorene poslove, a trenutno je angažovana  na rekonstrukciji mosta Ostrožac i rekonstrukciji replike mosta Bitke na Neretvi u Jablanici koji je u fazi montaže.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti