Džida d.o.o. zadržala lidersku poziciju na tržištu u isporuci viljuškara

10.04.2013. 21:00 / Izvor: eKapija.ba
Džida d.o.o. zadržala lidersku poziciju na tržištu u isporuci viljuškara
OTVORI GALERIJU

Trvtka Džida d.o.o. Čitluk predstavila se na Međunarodnom sajmu gospodarastva u Mostaru koji je otvoren jučer i traje do 13. aprila. Inače, radi se o njihovom već tradicionalnom učešću na ovom sajmu, a redovni su izlagači i na sajmovima u Zenici, Banja Luci i od ove godine u Brčkom.

Trvtka Džida d.o.o. Čitluk predstavila se na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru koji je otvoren jučer i traje do 13. aprila. Inače, radi se o njihovom već tradicionalnom učešću na ovom sajmu, a redovni su izlagači i na sajmovima u Zenici, Banja Luci i od ove godine u Brčkom.

"Samim tim prisustvom potvrđujemo našu lidersku poziciju na tržištu. Što se tiče prodaje novih viljuškara držimo 50% tržišta, dok podaci prodaje polovnih viljuškara pokazuju otprilike slične postotke. Kada su pitanju servisi, imamo mrežnu pokrivenost cijele Bosne i Hercegovine sa servisima u Sarajevu, Banja Luci, Tuzli, Mostaru koji su mobilini i opremljeni potpunom dijagnostikom i uređajima za servis", kazao je za portal eKapija.ba Aleksandar Bogojević, prodavatelj u ovoj tvrtki.

Kada je riječ o isporuci viljuškara i rezervnih dijelova guma ističe da su najbrži na tržištu i sve kvarove rješavaju u roku od 12-24 sata.

Inače, tvrtka Džida pored generalnog zastupništva Jungheinrich njemačkih  viljuškara, koji je broj jedan u svijetu, radi i Dulevo čistilice renomiranog italijanskog proizvođača i u mogućnosti su isporučiti ulične, komercijalne i industrijske čistilice. Na sajmu je bila izložena jedna industrijska čistilica koja se koristi u teškoj industriji i dvije komercijalne namijenjene za bolnice, trgovačke centre, restorane, teretane itd.

Džida d.o.o. i Jungheinrich nude paletare, viljuškare i komisionare za svaku upotrebu, bez obzira na visinu podizanja, podlogu ili udaljenost prevoženja, sa preko 600 varijanti vozila.

Shodno tome, imaju razvijenu mrežu klijenata i bogate reference, pa rade sa liderima na tržištu kao što je Konzum, Mercator, Interex, Bimal, Hemofarm..

Proteklu godinu ocjenjuju kao jednu od uspješnijih, budući da su uspjeli realizovati sve zacrtane planove od prodaje pa nadalje.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti