"Medimpex" probio rok, od ruskih vakcina za sada ništa

24.03.2021. 10:16 / Izvor: Akta.ba
'Medimpex' probio rok, od ruskih vakcina za sada ništa

Za sada je nejasno hoće li biti raskinut Ugovor s "Medimpexom", zbog činjenice da su na ovaj način prekršili određene odredbe.

Kompanija "Medimpex" iz Sarajeva s kojom je  Zavod za javno zdravstvo FBiH, po zaduženju Federalne vlade, 18. marta sklopio ugovor o nabavci vakcina, nije dostavila neophodnu dokumentaciju do  roka koji je istekao sinoć u ponoć (23. marta).

Kako je potvrđeno iz Zavoda, Medimpex je nadležne obavijestio o tome da nisu dobili potrebnu dokumentaciju od Ruskog investicionog fonda.

Dokumentacija na koju se čekalo  bila je osnov za otvaranje akreditiva u poslovnoj banci.

Za sada je nejasno hoće li biti raskinut Ugovor s "Medimpexom", zbog činjenice da su na ovaj način prekršili određene odredbe ili će, pak, ovoj kompaniji biti dat novi rok, a o čemu će odlučiti Vlada FBiH.

"S obzirom na to da nedostavljanjem neophodne dokumentacije, a to je bankovna garancija za urednu provedbu Ugovora, čiji je rok za dostavu bio 23.mart, u ponoć, nisu ispunjeni uvjeti iz člana 9.Ugovora o nabavci vakcina protiv COVID-19 za potrebe imunizacije stanovništva Federacije BiH, Zavod je o tome izvijestio Vladu FBiH te čeka daljnje uput",  kazali su iz Zavoda.

Podsjetimo, Medimpex se ugovorom  obavezao da će isporučiti 500.000 doza vakcina Sputnik V za potrebe imunizacije stanovništva na području Federacije BiH.Prvi kontigent od 100.000 doza vakcina trebao je biti isporučen  u roku od tri  dana nakon potvrde o prihvaćanju akreditiva od proizvođača.

 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti