Godine lete, beton ne mrda: Za mostarsku dvoranu prije 13 godina izdvojeno 2,7 mil KM

14.04.2021. 09:58 / Izvor: bljesak.info
Godine lete, beton ne mrda: Za mostarsku dvoranu prije 13 godina izdvojeno 2,7 mil KM

Sufinansiranje projekata kantona i lokalnih zajednica koji se odnose na rekonstrukciju sportskih i školskih dvorana, trim-staza i drugih javnih ustanova...

Prije 13 godina Vlada Federacije BiH odobrila je novac ministarstvu kulture i sporta za sufinansiranje projekata kantona i lokalnih zajednica koji se odnose na rekonstrukciju sportskih i školskih dvorana… 

Vlada Federacije BiH je na svojoj 52. sjednici usvojila Program i kriterije raspodjele 6,73 miliona KM utvrđenih u Budžetu Federalnog ministarstva kulture i sporta za učestvovanje u sufinansiranju projekata kantona i lokalnih zajednica koji se odnose na rekonstrukciju sportskih i školskih dvorana, trim-staza i drugih javnih ustanova, objavljeno je u priopćenju za javnost Vlade Federacije BiH 15. aprila 2008. godine. 

"Sredstva se raspodjeljuju prema utvrđenim kriterijima koji nalažu da spomenuti projekti doprinose razvoju sporta, da predstavljaju nastavak realizacije započetih projekata i da doprinose i potiču povratak izbjeglih i raseljenih osoba'', navedeno je u saopćenju prije 13 godina.

U dodjeli sredstava, navodi se, vodilo se računa o ravnomjernoj regionalnoj i nacionalnoj zastupljenosti, u nastojanju da se sufinansiraju projekti koji imaju podršku lokalne zajednice i osigurano sufinanciranje.

''Vodilo se računa i o stanju objekta, funkcionalnosti i ekonomskoj opravdanosti, te stanju i radovima koje je neophodno izvršiti. Od ukupnog iznosa prema ovoj Odluci 2 700 000 KM izdvaja se za izgradnju sportske dvorane u Mostaru. Po 500 000 KM se daje za izgradnju sportske dvorane u Kaknju i rekonstrukciju sportske trim staze i šetnice Bare u Mostaru. Po 450 000 KM se daje za izgradnju sportskih dvorana u Neumu i Žepču. Za provođenje hitnih rezervi je ostavljeno 613 8000 KM'', objavila je Vlada Federacije prije 13 godina. 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti