Delić: Prvi bh.online sajam namještaja je poduhvat vrijedan podrške i pažnje

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Delić: Prvi bh.online sajam namještaja je poduhvat vrijedan podrške i pažnje

Trenutno su prijavljena 54 izlagača, a na sajam se mogu prijaviti, osim proizvođača i prodavača pločastog i tapaciranog namještaja, i proizvođači i prodavači asesoara za uređenje enterijera.

30.04.2021. 14:08 / Izvor: Akta.ba

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo podržava organizaciju “Prvog bosanskohercegovačkog online sajma namještaja” koji će se održati od 15. do 20. maja 2021. godine, na platformi namjestaj.shop, koja je ujedno i organizator pomenutog sajma. Tim povodom danas su ministra privrede Adnana Delića posjetili predstavnici organizatora sajma Samira Avdić i Muhamed Ožegović.

Avdić je upoznala ministra Delića s idejom i ciljevima sajma, kazavši da ovakav tip sajma otvara mogućnosti unapređenja promocije proizvođača namještaja, kao i promoviranje i aktualiziranje novih načina prodaje i kupovine namještaja i asesoara za uređenje enterijera.

"Ideja projekta namjestaj.shop platforme realizirana je, uz finansijsku podršku Ministrastva privrede prošle godine, tako da nam je iznimno zadovoljstvo danas upoznati ministra Delića s organizacijom Prvog bosanskohercegovačkog online sajma namještaja  u Sarajevu", istakla je Avdić, dodavši da im je veoma značajna i administrativna i moralna podrška koju dobijaju od Ministarstva privrede, ali i drugih javnih i obrazovnih institucija, kao i komorskog sistema.

Ministar Delić istakao je da je zadovoljstvo podržati projekte koje organizuju mladi ljudi.

"U vremenu otežanih poslovnih prilika, sajam ovog tipa koji aktualizira nove modele poslovanja i digitalno umrežavanje stručnjaka u oblasti drvno – prerađivačke industrije je projekt vrijedan pažnje i podrške u svakom smislu. Ministarstvo zbog budžetskih ograničenja, nažalost, ove godine neće biti u prilici pružiti finansijsku podršku, ali se nadamo da će se to već naredne godine promijeniti", rekao je Delić. 

Trenutno su prijavljena 54 izlagača, a na sajam se mogu prijaviti, osim proizvođača i prodavača pločastog i tapaciranog namještaja, i proizvođači i prodavači asesoara za uređenje enterijera. Posebno mjesto na sajmu zauzimat će „hand made“ kutak kojem je cilj podrška malih radionica ručne izrade namještaja i pratećih sadržaja. Osim navedenog, posjetitelji sajma imat će priliku po posebnim, sajamskim cijenama kupovati i u dizajnerskim studijima, a organizatori najavljuju velike pogodnosti i popuste i na izložbene komade namještaja.

U sklopu sajamskog programa predviđena je i konferencija drvoprerađivačkog sektora koja će se održati putem zoom platforme 17. maja, a teme o kojima će se razgovarati su mogućnosti izvoza proizvoda drvnoprerađivačke industrije, brendiranje u oblasti proizvodnje namještaja, uvezanost tržišta rada s obrazovnim institucijama, kao i sposobnosti poslodavaca drvoprerađivačkog sektora u osiguravanju solventnosti u vrijeme pandemije.

PODIJELI:
TAGOVI:

delić

sajam namještaja

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti