Pročitajte koji trgovački lanci rade sutra, prvog dana Bajrama, a koji ne rade

12.05.2021. 13:22 / Izvor: Akta.ba
Pročitajte koji trgovački lanci rade sutra, prvog dana Bajrama, a koji ne rade

Prvog dana Bajrama neki trgovački lanci, to jest njihove poslovnice u FBiH, sutra neće raditi, dok je drugima ili skraćeno ili uobičajeno radno vrijeme.

Prvog dana Bajrama neki trgovački lanci, to jest njihove poslovnice u FBiH, sutra neće raditi, dok je drugima ili skraćeno ili uobičajeno radno vrijeme. 

Iz Binga su saopćili da 180 njihovih poslovnica neće raditi na prvi dan Bajrama.

U ovom trgovačkom lancu pred praznik je pojačan obim posla te su podršku kolegama u maloprodaji pružili menadžment kompanije te zaposleni iz uprave. Oni su zajedno sa svojim kolegama u maloprodaji osigurali dostupnost raznovrsnih proizvoda na policama za građane širom BiH.

I iz Amko komerca poručili su da nijedna njihova poslovnica neće raditi u četvrtak, 13. maja. Kako navode, ovom malom gestom nastoje pokazati brigu i zahvalnost svim zaposlenicima za njihov veliki doprinos kompaniji tokom cijele godine te žele da svi zaposlenici praznične dane provedu uz porodicu.

Kada je riječ o Konzumu, u Hercegovini i u Republici Srpskoj rade po uobičajenom radnom vremenu, dok ostali rade samo u prvoj smjeni, od 7 do 15 sati.

Izuzetak su radnje u Cazinu i Bihaću te dva objekta u Sarajevu, u SCC-u i na Ilidži. 

Mercator je obavijestio kupce da prvog dana Ramazanskog bajrama, u četvrtak, 13. maja 2021. godine, Mercator trgovine na području FBiH neće raditi, osim onih u Čapljini, Mostaru i Kiseljaku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti