Proglašeni najuspješniji u privredi Republike Srpske

20.05.2021. 08:15 / Izvor: Akta.ba
Proglašeni najuspješniji u privredi Republike Srpske

Mlijekoprodukt d.o.o. iz Kozarske Dubice najuspješnije je veliko privredno društvo i ukupni pobjednik Izbora najuspješnijih u privredi Republike Srpske.

Mlijekoprodukt d.o.o. iz Kozarske Dubice najuspješnije je veliko privredno društvo i ukupni pobjednik Izbora najuspješnijih u privredi Republike Srpske, koji je sinoć 17. put organizovala Privredna komora Republike Srpske.

Priznanje ovom privrednom društvu, uručio je predsjednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković.

Drugo mjesto u kategoriji velikih privrednih društava osvojio je ELNOS BL d.o.o. Banja Luka, dok je treću poziciju zauzela kompanija Hemofarm a.d. Banja Luka.

Najbolje rezultate među srednjim privrednim društvima ostvario je Mladegs pak d.o.o. Prnjavor, drugo mjesto zauzelo je Mega drvo d.o.o. Bijeljina, dok se na treću poziciju plasirao Austronet d.o.o. iz Prijedora.

Priznanja u kategoriji malih privrednih društava dobili su Vam d.o.o. Čajniče, Jerić kompani d.o.o. Gornji Podgradci, Metalogradnja d.o.o. Bijeljina, Art line d.o.o. Derventa i Koka produkt d.o.o. Ljubinje.

U kategoriji za investicije i doprinos u oblasti zapošljavanja, nagrađeni su Pass d.o.o. Bijeljina, Dermal R d.o.o. Kotor Varoš, Milojević Gilje Gas za Terme Ozren Petrovo, Bepro d.o.o. Laktaši i Agroflora d.o.o. Kozarska Dubica.

Najveći izvoznici u Republici Srpskoj, prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, su kompanije Alumina d.o.o. Zvornik, EFT- Rudnik i Termoelektrana Stanari i Tvornica obuće Sportek d.o.o. Kotor Varoš.

Priznanja za najuspješnije žene u privredi dobile su Draženka Popadić, direktor privrednog društva Eko line iz Petrova, Dragana Kosić, direktor kompanije Sector security Banja Luka, Vanja Vukojičić, direktor preduzeća Weiss light Istočno Sarajevo, Milica Anđelić, direktor Vinskog podruma Anđelić Trebinje i Dragana Gajić, direktor privrednog društva Tehnika inženjering iz Bijeljine.

U kategoriji za kvalitet i razvoj domaćih proizvoda, koju Privredna komora Srpske dodjeluje u okviru projekta promocije domaće proizvodnje „Naše je bolje“, priznanja su dobili Ekonomik group d.o.o. Srebrenica za osnovne, magacinske i spojene kontejnere, Bema d.o.o. Banja Luka za mušku, žensku i dječiju kolekciju obuće, Antena net d.o.o. Teslić za LED displeje, Grossist d.o.o. Prijedor za drvene kuće, Sava Semberija d.o.o. Bijeljina za liniju proizvoda za dijabetičare, Ribnjak Janj d.o.o. Banja Luka za dimljenu pastrmku, PZ Gorštak Laktaši za pivo „Pale ale“, Mljekara Perfetto d.o.o. Nevesinje za sir iz mijeha, Naša mala destilerija d.o.o. Istočno Sarajevo za voćne rakije, kao i Colorit d.o.o. Banja Luka za liniju proizvoda za fasadne sisteme.

Posebno priznanje za uspješnu primjenu digitalizacije poslovnih i proizvodnih procesa pripalo je kompaniji Elas metalexpert d.o.o iz Banja Luke, dok je posebno priznanje za pokretanje zahtjevnih tehničkih kapaciteta i servisa informaciono-komunikacionih tehnologija dobila kompanija M:tel Banja Luka.

Najveći plasman kredita u privredu Srpske ostvarila je Nova banka, zbog čega je i zaslužila posebno priznanje.

Posebno priznanje za najvišu ocjenu ispunjenosti kriterijuma u okviru regionalnog programa sertifikacije gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem BFC SEE, koje Komora prvi put dodjeljuje ove godine, pripalo je gradu Gradiška, koji je ispunio više od 96 odsto kriterijuma.

Za doprinos privrednom razvoju nerazvijenih opština posebno priznanje zaslužio je Tehnički remont Bratunac.

Zbog pandemije virusa korona i epidemioloških mjera, manifestacija Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2020. godinu po prvi put nije organizovana u standardnom formatu u Banskom dvoru, već je u saradnji sa Televizijom Republike Srpske realizovana u formi emisije, koja je emitovana na programu RTRS-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti