KS: PricewaterhouseCoopers analizira poslovanje sedam javnih preduzeća

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

KS: PricewaterhouseCoopers analizira poslovanje sedam javnih preduzeća

Poseban fokus u analizi je finansijsko i operativno poslovanje.

21.05.2021. 12:58 / Izvor: Akta.ba

Vlada Kantona Sarajevo angažirala je konsultantsku kuću PricewaterhouseCoopers (PwC) za analizu poslovanja sedam ključnih javnih preduzeća sa područja Kantona.

Do sada su urađene analize poslovanja za tri javna preduzeća: KJKP RAD, KJKP ZOI’84 i JU Dom zdravlja KS.
U 2021. godine uraditi će se analiza poslovanja za još četiri javna preduzeća i ustanove, prema prijedlogu Vlade Kantona Sarajevo.

Poseban fokus u analizi je finansijsko i operativno poslovanje, organizacione strukture, mapiranje ključnih koruptivnih rizika, te analiza zakonodavnog okvira.

Za svako od preduzeća će se pripremiti sveobuhvatni izvještaji sa ključnim nalazima i preporukama i mjerama za unapređenje sveukupnog poslovanja, poboljšanje profitabilnosti i solventnosti, te jačanje političke autonomije i procedura interne kontrole.

Analiza se porovdi u okviru projekta "Jačanje integriteta javnih preduzeća" (PEIP) Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), u saradnji sa Vladom Kraljevine Norveške.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti